Hogyan fejleszd magad sikeresen: 16 erőteljes titka az önfejlesztésnek

Hányszor fogadtál meg valamit amiből aztán nem lett semmi? Vagy mondtad, hogy majd holnap elkezdek…. Nos a mostnál nincs jobb időpont arra, hogy elkezdj megváltozni. Most pedig itt van 16 erőteljes titka az önfejlesztésnek, amit betartva garantálva nem buksz el többet.

Magam sem vagyok kivétel, én is számtalanszor hagytam félbe önmagam fejlesztését. Huhh hányszor nekifutottam, hogy na akkor most kigyúrom magam, aztán az egészből nem lett semmi. Végül rájöttem, hogy a hiba bennem van, igazából nem akartam megváltozni, úgy meg elég nehéz. El kellett érnem a mélypontot, ahonnan már csak felfele volt és közben értettem meg nagyon sok mindent, amiknek segítségével végül nagyon jó irányba indultam el. Most itt van 16 erőteljes titka az önfejlesztésnek, amiket használva te elkerülheted, hogy elérd a mélypontot és változni kezdj még ma.

Hogyan fejleszd magad – Az önfejlesztés kötelező lépései

De mégis mit csinálj? Hogyan fejleszd magad? Ha olyan mélyponton vagy, ahonnan én indultam, akkor elég egy zuhany is. Ha lezuhanyoztál, akkor pedig gyerünk tovább. Ehhez pedig itt van néhány ötlet, arra hogyan fejleszd magad.

Amit egyenlőre tenned kell, leülni és elolvasni ezt a pár pontot.

#1 Fogadd el, hogy változnod kell! Ha a kanapédon ülsz magadat sajnálva a múltheti fehérneműdben, nos az egy elég biztos jel. Ha ezt nem érzed problémának, akkor még nem állsz készen. A változás első lépése, hogy elismerjük változnunk kell.(Olvasd el: 12 dolog amivel rosszabbá teszed az életed)

#2 Nézz szembe a félelmeiddel! Mindenki fél valamitől! Fura módon sokan pont a sikertől és a változástól félnek, mert attól tartanak, hogy ezzel elveszítenek barátokat, vagy elérve a célt nem olyan érzés lesz mint amire számítottak. Akármitől is tartasz vagy félsz, az biztos, hogy valamilyen szinten akadályoz benne, hogy elérd amit akarsz. A megoldás, hogy szembe nézel velük! Egy életed van az is fogyóban, úgyhogy kelj fel és küzdj meg a boldogságodért és a sikeredért!

#3 Ismerd el ha hibázol! Mindannyian elcsesszük időnként! Nincs olyan nap, hogy valami apró hibát ne követnék el. A fejlődéshez vezető út egyik fontos lépése, hogy elismerd magadnak, hogy időnként te is hibázol. Így leszel tudatában annak, hogy min kell dolgoznod! A változás arról szól, hogy újra és újra elköveted azokat a hibákat, egyre ritkábban és ritkábban így tudsz tanulni és fejlődni. DE ne aggódj, melyik gyerek kel fel és jár azonnal hibátlanul? Nyilván neked sem ment ez így, most meg nézz magadra, simán elsétálsz a közértbe a sörért.

#4 Tűzz ki célokat! Fontos, hogy ezek a célok ne legyenek túl nagyok és teljesíthetetlenek. Lépésről-lépésre emberek! Mondjuk vegyél egy kondibérletet és kezdj el várni heti kétszer, vagy minden nap olvass el 10 oldalt abból a mumus tárgyból, ehhez viszont tartsd magad!(Olvasd el: Hogyan légy magabiztos: 15 módszer, hogy felismerd értékes vagy)

Nem nagyok, azonban annál nagyobb változást hoznak az életedbe. Nem kell 5-10 éves tervre szükséged a sikerhez, legyen egyszerű és rövid!

#5 Dolgozz az őszinteségeden! Az egyik legnehezebb feladat ez. Azonban muszáj őszintének lenned magaddal. Ez az egyetlen módja, hogy olyan dolgokat kezdj el csinálni amiket igazán akarsz.

Ha nem akarsz elmenni arra a Tinder randira, akkor ismerd be magadnak. Ha átvertek akkor merd tisztán látni a kapcsolatod! Az őszinteség nem móka és kacagás sokszor, ezért nem is könnyű, de annál jobban megéri.

#6 Szabadulj meg a rossz dolgoktól! Ha igazán tudni akarod, hogyan változtass magadon, kezdj azzal, hogy megszabadulsz a rossz dolgoktól. Egyszerűen csak hagyd őket hátra. Van egy barátod aki minden jóról lebeszél? Szabadulj meg tőle! Cigizel? Hagyd abba! Ha vannak olyan stresszforrások az életedben, amik nem szükségszerűek akkor engedd el őket!(Ez is segíthet: 17 romboló barát akikkel jobb megszakítani a kapcsolatot)

#7 Írj minden nap! Lehet, hogy gáznak tűnhet naplót vezetni, de gondolj erre úgy mint egyfajta ingyenes gyógymódra!. Ki tudod írni magadból a legsötétebb érzéseid félemeid úgy, hogy senki nem ítél el érte. Tűzd ki célul, hogy írj minden nap, még akkor is amikor nem igazán van mit mondanod.

#8 Ha elértél egy célt, ne hagyd abba! Végre leadtad azt a 10 kilót, vagy átmentél azon a rettegett vizsgán, aztán? Mi a következő célod? Mit fogsz elérni legközelebb! Te is tudod, hogy még van min dolgoznod, így nem hagyhatod abba itt. Úgyhogy hajrá, folytasd!

#9 Fókuszálj arra amit igazán akarsz! Mit is akarsz elérni? Úgy értem mit akarsz TE igazán elérni? Nem a barátnőd, nem az anyukád, nem a haverod, hanem TE. Ha kitaláltad fókuszálj arra, akár írd le egy cetlire amit kiteszel és hajts érte! Tartsd ezt mindig szem előtt és ne hagyd, hogy viták, veszekedések vagy drámák kibillentsenek, maradj mindig az úton!(Olvasd el: Hogyan mosolyogj gyakrabban: 6 pofonegyszerű trükk, amivel örökre megváltoztathatod az életed)

#10 Szánj magadra néhány percet mindennap! Tudom, nagyon elfoglalt vagy, folyton jönnek a Facebook értesítések, valaki épp egy meme-et küldött Instán, meg miegyéb. Tedd félre a telefonod pár percig és fókuszálj magadra! Könnyű a célunkat szem elől veszíteni, de ilyenkor újra össze tudod szedni a gondolataid és meg tudod találni a motivációd!

#11 Hibázni fogsz! Már volt erről valamennyire szó, de önmagában is nagyon fontos, hogy ezzel tisztában legyél, ha fejlődni akarsz! Sok hibát fogsz elkövetni! Azonban ezeket én nem is igazán hívnám hibáknak. Sokkal inkább olyan dolgok amiket azt kívánod ne tettél volna meg de mégis, na bumm, lépj tovább! A hiba csak addig hiba amíg nem tanulsz belőle, amint levonod a következtetéseket onnantól máris leckévé válnak, amiből megtanultál valamit, ezzel pedig fejlődtél! Csak így tovább!

#12 Próbálj ki valami teljesen újat! Ha maradsz az eddigi jól megszokott rutinodnál, akkor nem fogsz fejlődni. Az ennyire volt elég, ide juttatott ahol most tartasz. Akkor meg miért ne próbálj ki valami újat?(Olvasd el: Ismeretlentől való félelem – hogyan győzd le és lépj ki a komfortzónádból)

Nem kell, hogy teljesen a komfort zónádon kívül legyen, de kezdj el járni mondjuk valami olyan képzésre ami érdekel. Számít, hogy mi az? Nem igazán.

#13 Töltsd több időt pozitív emberekkel! Nézd, nem sok értelme van olyan emberekkel lógni, akik nem igazán támogatnak és csak visszahúznak. Ha mégis ezt teszed, azzal önpusztítóvá válsz! Ha meg akarsz változni, úgy értem, igazán meg akarsz változni, akkor olyan emberekkel vedd körül magad, akik támogatnak és azt szeretnék, hogy sikeres legyél!

#14 Légy belül is tiszta! Itt leginkább a kajára gondolok! Tudom szereted a sajtburi menüt, te is csak ember vagy. Azonban végül, mégiscsak az vagy amit megeszel! Úgyhogy változz át!

Kezdj egészségesen táplálkozni és azt fogod észrevenni, hogy több energiád van és úgy minden könnyebben megy. Fogyás a cél? Nem feltétlen, egyszerűen csak arról van szó, hogy odafigyelsz a szervezetedre.

#15 Szórakozz! Sokszor az emberek azt hiszik, hogy az önfejlesztés arról szól, hogy bezárkózunk és felvesszük a szőrcsuhát. Nos, ez nem így van. Járj el szórakozni érezd el magad, ünnepeld meg ha elértél egy célt, miért ne?

Néha ki kell engedni a gőzt, nincs ezzel semmi baj. Megismersz új embereket, jókat nevetsz, élvezed az életet, mi az célja egésznek enélkül?(Olvasd el: 20 életmódváltás, amit lépj meg a 20-as éveidben)

#16 Önkénteskedj! Tudom, ki akarna dolgozni ha kap érte pénzt? Megértem, hogy miért nem akarsz önkénteskedni, sokan gondolkodnak így. Amikor elkezdtem önkénteskedni az valami olyat adott amit semmi más. A lényeg, hogy valamit nem magadért teszel, ezzel pedig alázatot, szeretet és még nagyon sok minden mást sajátíthatsz el.

(Olvasd el: 15 módszer, hogy olyanná válj aki állandóan azt hajtogatja, szeretem az életem!)

Még mindig azon gondolkozol, hogyan változtathatnál magadon? Kezdj ezekkel a kis lépésekkel, mássz ki a kanapédból és próbáld ki! Az elején minimálisnak tűnhet a változás, de aztán ez a sok kicsit változás elkezd összeadódni és a végén egy hatalmas változást hoz el az életedbe!

Tetszett amit olvastál? Lájkolj vagy kövess minket Facebook-on vagy Instagram-on és segítünk abban, hogy önmagad legjobb énjévé válhass!

Reklámok
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close