9 hajszálnyi különbség a magabiztos és az arrogáns férfi között

A magabiztosság és az arrogancia eléggé hasonló dolognak tűnhet, azonban a két dolog között, van egy vékony határ, ami segíthet eldönteni, hogy érdemes-e az adott pasival járnod, vagy jobb ha mielőbb lelépsz.

Senki sem tagadja, hogy a magabiztosság és az arrogancia között, nagyon vékony a határ. Sőt sokan, úgy gondolják, hogy az egyik nincs a másik nélkül, néhány ritka kivétellel.

Azonban ha definiáljuk a két szót, akkor azonnal látszik a különbség. Míg ha valaki arrogáns, akkor jobbnak tartja magát másoknál és velük szemben nyers és lekezelő lesz és túlzottan büszke lesz az általa lenézettekkel szemben. Ezzel szemben aki magabiztos, az hisz a saját képességeiben és elhiszi, hogy el tudja érni amit szeretne, sikeres lehet az életben.

(Olvasd el: Hogyan válj magabiztossá?)

Több lányt is megkérdeztünk arról, hogy melyik az általuk legjobban utált 5 jellemzője a pasiknak. Míg az arrogancia mindig bekerült az legutáltabb jellemző közé, addig a magabiztosság, mindig bent volt a top 5 legkedveltebb tulajdonság között. Mi derül ki ebből? Vékony a határ az arrogancia és a magabiztosság között, vagyis vékony a határ aközött, hogy kedvelik vagy utálják-e a csajok az adott pasit.

Hogyan lehet megállapítani a különbséget az arrogancia és a magabiztosság között?

Ha még kezdő vagy az ismerkedésben, vagy fontosak neked, milyen jeleket küld feléd a partnered, akkor itt van 9 amire érdemes odafigyelned, hogy különbséget tudj tenni, a magabiztos és az arrogáns férfi között.

#1 Szerénység. Első körben keresd a szerénységet. Az arrogáns férfiak hírből sem tudják mi az. Ők teljes mértékben beképzeltek, amiatt amit addig elértek és ezt igyekeznek is mások tudtára hozni. Olyan elő nem fordulhat náluk, hogy a sikerükért valaki másnak is hálásak legyenek.

A magabiztos férfiak ezzel szemben, szívesen beszélgetnek veled a sikereikről és amit elértek, de azt is hozzá fogják tenni, hogy keményen megdolgoztam érte, de a mentorom vagy a szüleim támogatása nélkül sohasem sikerült volna.

#2 Hogyan bánnak másokkal? Egy másik hatékony módszer, hogy különbséget tudj tenni, a magabiztos és az arrogáns férfi között, az ha figyeled azt, hogyan bánnak másokkal. Nem arra gondolok, hogy beszél a főnökével vagy a nála sikeresebb barátaival. Azt figyeld, hogyan bánik azokkal akik alá vannak rendelve, pincérek, taxisofőrök, portások vagy alkalmazottak és így tovább.

(Olvasd el: Miért zúgtam bele egy rosszfiúba és neked miért nem kéne)

Míg az arrogáns emberek durván bánnak ezekkel az emberekkel, addig egy magabiztos férfi bennük is az embert fogja látni és sosem fogja elfelejteni a jó modorát. Tartsd fejben, hogy az ember igazi viselkedése nem a vele egyenrangúaknál vagy nála magasabb rangúaknál, hanem az alatta lévőknél jön elő. Ahogy velük bánik, olyan ő valójában.

#3 Beismeri ha hibázott? Nagy különbség a magabiztos és arrogáns férfi között, hogy a magabiztos mer hibázni és ha így történik azt beismeri és tanul belőle. Például egy magabiztos férfi mer majd tőled segítséget kérni ha az étlap olaszul van és egy kukkot sem ért belőle.

Míg az arrogáns férfi úgy fog tenni, hogy mindent ért, miközben nem beszél valószínűleg belekapaszkodik majd abba az egy-két szóba amit ismer, hogy biztos jót rendeljen, végül is a pizza mindig jó választás inkább, mint, hogy beismerje, hogy valamiben nem tökéletes.

#4 Szemkontaktus. Egy magabiztos férfinek nem fog gondot okozni a szemedbe nézni amíg beszélgettek. A teljes figyelmét neked fogja szentelni ezzel is bátorítva, hogy megnyílj neki.(Olvasd el: 10 trükk a sikeres szemezéshez)

Az arrogáns férfinak ezzel szemben ravasz a tekintete. Néz mindenhova, mögéd, föléd, melléd de egy arrogáns ember nem fogja felvenni veled hosszan a szemkontaktust, hisz nehezen viseli, hogy valami épp nem róla szól. Biztos tapasztaltad már, hogy valakivel összefutottál egy bulin aki míg beszéltél hozzá mindenhova nézett és azt érezted, hogy valaki hozzá méltóbbat keres éppen.

#5 Az általános viselkedése. Az ahogyan általában viselkedik, ha őszintén látod, el fogja árulni, hogy arrogáns-e vagy csak magabiztos. Egy arrogáns ember igyekszik azt érzékeltetni állandóan, hogy ő mindenkinél jobb. Ahogyan áradozik a drága kocsijáról, ahogy előrántja a luxus óráját, az arroganciája meg fog nyilvánulni úgy, hogy azt a vak is látja.(Olvasd el: Vigyázz kiben bízol: hogyan kerüld el a kétszínű embereket)

Ezzel szemben, egy magabiztos férfi sokkal földhöz ragadtabb lesz és jobban tiszteli a környezetét. Lehet, hogy drága kocsija van és több milliós karórája, de nem ezekkel akar imponálni.

#6 Hajlandóság a fejlődésre. Egy arrogáns ember a belét is kihajtja csak, hogy bebizonyítsa mindent tud, még valójában nem tud semmit. A magabiztos férfi keményen fog hajtani, hogy fejlődjön, megtanuljon valami újat. Nem fél beismerni ha valamit nem tud olyan jól és hajlandó dolgozni azon, hogy legközelebb már menjen neki. A magabiztossága abból ered, hogy tudja ha beleteszi a megfelelő mennyiségű munkát akkor el fogja érni, hogy jól menjen neki az adott dolog.
(Olvasd el: A sikeres önfejlesztés titkai)

#7 Cselekszik és nem dumál. Biztosra veheted, hogy egy arrogáns férfivel jársz, amikor sokkal többet szövegel mint cselekszik. Például, feldobod neki, hogy szeretnél munkát váltani, amire ő közli, hogy ismeri ezt meg ezt az ügyvezetőt, van kapcsolata egy jó fejvadász céghez és majd összehoz velük. Végül pedig, maradnak csak a szavak, sosem hoz velük össze valójában.

Amikor egy magabiztos férfiról beszélünk, akkor a cselekedetei beszélnek helyette. Ha megígér neked valamit, hogy elintézi akkor tudod, hogy az nagy eséllyel úgy is lesz.

#8 Mit mond és hogyan mondja. Az, hogy mit mond és ezt hogyan teszi, elválasztja az arrogáns férfit a magabiztostól. Az arrogáns emberek azt igyekeznek elhitetni veled, hogy mindent tudnak és mindenkit ismernek. Még akkor is ha tudod, hogy marhaságot beszél, olyan határozottan teszi, hogy elkezdesz kételkedni az igazadban.Az arrogáns emberek lekezelően beszélnek másokkal és folyton kijavítják a másikat nem törődve azzal, hogy közben megsért vagy megaláz valakit.

(Olvasd el: A vonzalom 20 jele az első beszélgetésben)

A másik oldalon ott van a magabiztos pasi, aki kíváncsi mások véleményére és gondolataira, sőt hajlandó időről-időre felülvizsgálni a saját álláspontját, és összevetni a véleményét másokéval, hátha tanulhat belőle valamit.

#9 Közösségi élet. Az, hogy hogyan viselkedik a pasid egy összejövetelen nagyon sokat elárul róla. Ha arrogáns, megaláz másokat, lenyomja a véleményüket, nos az nem túl jó. Lehet, hogy van sok ismerőse, de igaz barátja csak néhány.

A magabiztos férfi társaságát élvezik az emberek, mert felemel másokat és őszintén örül más emberek sikerének. Elégedettek magukkal, így nem érzik fenyegetve magukat ha valaki jobban teljesít a környezetükben.

Most, hogy ismered ezeket a jellemzőket és rájöttél, hogy valamelyik ismerősöd arrogáns, akkor ne szakíts meg vele minden kapcsolatot. Számtalan oka lehet ennek, és lehet, hogy csak ideiglenes. Mond el neki őszintén, hogy megbánt másokat a viselkedésével és, hogy meg kell változnia és közben légy vele annyira türelmes amennyire csak lenni tudsz, főleg ha szereted az illetőt.

(Olvasd el: 16 ok, hogy miért nem becsülnek meg)

Míg az arrogancia és a magabiztosság hasonlónak tűnhetnek, addig ezekkel a jellemzőkkel el tudod őket választani. Ha megtetted akkor tudni fogod, hogy az adott pasi, csak saját magát szereti, vagy csak egyszerűen elégedett magával és azzal amit eddig elért.

Tetszett amit olvastál? Lájkolj vagy kövess minket Facebook-on vagy Instagram-on és segítünk abban, hogy önmagad legjobb énjévé válva pillanatok megtaláld a hozzád legjobban illő párt.

 

Reklámok
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close