Így szabotálod a boldogságod: 12 szokás amivel tönkreteszed az életed

Bármit elérhetsz és megkaphatsz az életben amit csak szeretnél! Mégis elégedetlen és boldogtalan vagy? Azon gondolkozol, mit tehetnél, hogy változzanak a dolgok?

Ha sikertelennek, letörtnek, és boldogtalannak érzed magad az valószínűleg azért van, mert olyan szokásaid vannak amik visszatartanak attól, hogy önmagad legjobb változatává tudj válni. Ezek a szokások még a lehetőségét is elveszik, hogy igazán boldoggá válj. Derítsd mik azok a szokásaid amivel tönkreteszed az életed és hogy mit tudsz ellenük tenni, hogy változtass az életeden.

Tönkreteszed az életed…

#1 Lusta vagy! Természetes velejárója az életünknek a lustaság, de legyőzhető azzal, ha céltudatos és motivált vagy. Ha eddig elhalogatod a változáshoz szükséges lépéseket, vagy lusta voltál kellő erőfeszítést tenni beléjük akkor te vagy a lustaság definíciója. Ez az attitűd vissza tart téged a fejlődéstől és személyes növekedésedtől, akár a karrierben akár a magánéletedben.(Olvasd el: 12 dolog amivel rosszabbá teszed az életed)

Mit tudsz tenni: Szervezd meg az életed! Csinálj egy tervet és azt kezd el betartani akármi történik. Ne hagyd, hogy más dolgok eltereljék a figyelmedet, tartsd mindig a fő prioritásokat szem előtt. Ezzel meglesz a motivációd, hogy elérd a céljaid azzal, hogy minden napodból a maximumot hozod ki.

#2 Másokkal foglalkozol: A pletyka olyan mint a méreg. Megmérgezi az elmédet. Érzed, hogy nem helyes és ez előbb-utóbb felemészt belülről. Igen az elején tök jó érzés tud lenni kibeszélni a másikat, de végül mindig csak a negatívumokat hozza be az életedbe. Nem számít, hogy igaz-e vagy csak szóbeszéd, senki sem nyer a pletykálással.
(Olvasd el: 17 romboló barát akikkel jobb megszakítani a kapcsolatot)

Mit tudsz tenni: Ahogy a mondás tartja: “Kis emberek másokról, a nagy emberek ötletekről beszélgetnek.” Légy a nagyobb ember és kerüld el a pletykálást bármilyen áron. Ha valaki megpróbál kibeszélni veled valaki mást, akkor vagy válts témát, vagy mosolyogj és menj el. ha tökösebb mondd meg, hogy nem szeretsz mások életében vájkálni, de ezt udvariasan. Ez csak újabb negativitás amire nincs szükség az életedben.

#3 Megkérdőjelezed magad. Amíg fontos, hogy legyen belső visszacsatolásunk és egészséges önkritikánk, addig nem szabad beleesni abba a hibába, hogy ez elhatalmasodik rajtunk. Mert az ahhoz fog vezetni, hogy lerombolja az önbizalmunk, önmagunk állandó megkérdőjelezésével. ha pedig kételkedsz magadban, akkor mindig hezitálni fogsz döntéseket meghozni, így elszalasztva a lehetőségeket és a fejlődést az életedben.

Mit tudsz tenni: ha nagy döntésre készülsz az életedben, mint egy költözés másik városba, vagy munkahely váltás, akkor először nézz utána amennyire csak lehet. Gyűjtsd össze az össze pro és kontrát és most végre bízz az ítéletedben. Ha pedig meghoztad a döntésed, akkor ragaszkodj hozzá!(Olvasd el: A magabiztos személyiség receptje)

#4 Félsz! A félelem bénító tud lenni. Stagnáláshoz vezet, akár a karrieredről, párkapcsolatodról, vagy a személyes fejlődésedről van szó. Amíg a félelem hasznos is tud lenni és meg tud óvni attól, hogy megölesd magad valami hülyeséggel, addig ez a ritkább kivétel. ha félsz új dolgokat kipróbálni, lehetőségeket megragadni azzal elveszed magadtól a lehetőséget, hogy valami újat tanulj, így pedig sosem fogsz fejlődni.

(Olvasd el: Ismeretlentől való félelem – hogyan győzd le és lépj ki a komfortzónádból)

Mit tudsz tenni: Ne félj valami olyat kipróbálni amit még sosem csináltál! Ez az egyetlen módja, hogy olyan dolgokat tapasztalj és élj át amit előtt sosem. Ha pedig a dolgok mégsem jól sülnének el, akkor állj fel próbáld újra, ezúttal kicsit bölcsebben és tapasztaltabban.

#5 Túlságosan érdekel, mit gondolnak mások! Nem felelhetsz meg mindenkinek. Ha te is lennél a legzamatosabb barack, még mindig vannak akik nem szeretik a barackot! Ha arra alapozod a cselekedeteid és döntéseid, hogy mások talán mit gondolnak, azzal bennük is és magadban is csalódni fogsz csak. Legtöbbször az emberek saját maguk kivetülését látják benned és ez alapján ítélnek, így nem érdemes ezzel a legtöbbször foglalkozni.

Mit tudsz tenni: Tanulj meg nem foglalkozni mások véleményével! Csak gyakorlás kérdése! Ha hezitálsz, hogy megtegyél-e valamit mert azzal esetleg, megbántasz egy barátot, rokont, kollégát, vagy valami random idegent, akkor dobd ezt a gondolatmenetet és csináld meg amit akarsz! Merj önző lenni, amikor arra van szükséged!

#6 Kifogásokat keresel másoknak! Jártál már úgy, hogy valaki megbántott vagy kihasznált, de te mégis eltűrted, mert gyártottál neki valami kifogást? Elfogadod, hogy helyes ha mások lekezelnek ezzel rombolva az önbecsülésed és hátrányba hozva saját magad. Ne foszd meg magad a boldogságtól más emberek kedvéért!

Mit tudsz tenni: Valószínűleg vannak a környezetedben olyan emberek akik már figyelmeztettek arra, hogy az az illető csak kihasznál téged. Ahelyett, hogy elfogadod a gyengeségeit és mindig megbocsátasz neki, szánj időt arra, hogy odafigyelsz a neked segíteni akaró emberek figyelmeztetéseire és gondold át azokat. Összességében, az ahogy mások bánnak veled az az ő felelősségük és nem a tiéd.

#7 Kifogásokat keresel magadnak! Másik módja az életed tönkretételének az, hogy kifogásokat keresel a saját gyengeségeidnek és hiányosságaidnak. Mindenkinek van még hova fejlődnie, így te se keress magadnak kifogásokat. Ha ezt teszed, azzal ismételten csak saját magad fosztod meg attól, hogy jobb emberré válj.

Mit tudsz tenni: Míg az nem jó ha a magadról alkotott képedet mások emberek véleményre alapozod, addig az építő és segítő kritikának megvan a helye és arra ode kell figyelni. Ahelyett, hogy magadba roskadsz ezeket hallva, használd ezt motivációnak, hisz tudod min kell még dolgoznod. De szerintem, ha őszinte vagy magaddal, te is pontosan tudod néhány gyengeséged!(Olvasd el: Hogyan fejleszd magad sikeresen?)

#8 Túl sokat aggódsz! Aggodalommal megfosztod magad a boldog pillanatoktól. Ahelyett, hogy örülnél a kicsi győzelmeidnek, inkább arra gondolsz mi baj történhet, mi fordulhat rosszra. Így még azokat az apró boldog pillanatokat sem veszed észre, amik az orrod előtt vannak, mert olyan dolgokon aggódsz amik még meg sem történtek.

Mit tudsz tenni: Élj a jelenben és dobd ki az aggodalmaidat! A legjobb módszer, hogy legyőzd az aggódást, ha csinálsz egy mindenre kiterjedő tervet, amiben felkészülsz arra is ha valami rosszul sülne el. Ha pedig tényleg beüt a baj, oldd meg és lépj tovább! Nincsenek problémák, csak megoldásra váró feladatok!

(Olvasd el: Hogyan mosolyogj gyakrabban: 6 pofonegyszerű trükk, amivel örökre megváltoztathatod az életed)

#9 A rossz munkát választod! Sokszor egyszerűen az okozza a stresszt az emberek életében, hogy olyan munkát végeznek, amit nem hozza őket tűzbe. Ha ez te vagy akkor ismered az érzést, robotként dolgozol egész nap, nem mozgat meg a munka, nem látod a célt csak az elvégzendő feladatokat, mégsem lépsz tovább, mert stabil hátteret és jó fizetést biztosít. Abba itt nem is akarok belemenni, hogy mi van akkor, ha meg kifejezetten utálod a munkád….

Mit tudsz tenni: Gondolj erre: a jövő majd gondoskodik magáról. Csinálj valami olyat amit igazán szeretsz, amit szenvedéllyel tudsz csinálni és látni fogod ahogy fejlődsz. Nagyon sok pozitív sztori van olyan emberekről, akik otthagyták a munkájukat, hogy megvalósítsák önmagukat és a szenvedélyüket kövessék. Te is lehetsz egy közülük!

#10 Rossz párt választasz! Nehéz felismerni, ha rossz párkapcsolatban vagyunk, mert elvakít minket és öntagadóakká tudunk válni. Ilyenkor, ismételten érdemes azoknak a véleményére odafigyelni akik jót akarnak és látják kívülről a dolgot és figyelmeztetnek minket, azonban ne feledd, a végső a tiéd!

Mit tudsz tenni: Tedd fel magadnak a kérdést: Az az ember vagy aki lenni akarsz amikor a pároddal vagy? Tényleg boldog vagy? Nagyon kimerítő tud lenni egy rossz kapcsolatban lenni. Nehéz és kemény döntés, de ha úgy látod, hogy a negatívumok forrása az életedben a párkapcsolatod akkor véget kell vetned neki, különben csak még jobban elpusztít téged.

#11 Rossz emberekkel barátkozol! Nagyon romboló amikor olyan emberek vesznek körbe, akik visszahúznak minket, ahelyett, hogy támogatnának. Nehéz elfogadni, de igaz. Csak úgy mint a párkapcsolatoknál, lehetnek olyan barátaid akik lehúznak érzelmileg, fizikailag, vagy akár anyagilag is.

Mit tudsz tenni: Tartsd távol magad az ilyen negatív emberektől! Többet érdemelsz az életben annál, mint hogy olyan emberek vegyenek körül akiktől rosszul érzed magad.

(Olvasd el: 17 romboló barát akikkel jobb megszakítani a kapcsolatot)

#12 Elveszel a múltadban! Rossz dolgok történnek, az élet már csak ilyen. Szakítás, csalódás, bukás, sikertelenség, magány, düh – ezek mind az élet részei. Ezekből a dolgokból tanulni kell és így erősebbé válni.

Mit tudsz tenni: Ne engedd, hogy a múltad határozza meg a jelened! Azok csak pillanatok, emlékek! Ne engedd, hogy negatív irányba vigyék, ahogy ma látod az életed és a világot!

(Olvasd el: Hogyan szabadulj meg a dühtől: 20 módszer, hogyan fókuszálj mindig a pozitív dolgokra az életben)

A legtöbb nap végén, boldognak és elégedettnek kéne lenned, azért amit aznap elértél és, hogy élsz. Szabadulj meg a felesleges terhektől amik visszatartanak a fejlődéstől és a boldogságtól, ha elengeded ezeket, akkor meg fogod látni, hogy a pozitív dolgok betalálnak majd az életedbe. Megérdemled, hogy boldog és teljes életet élj!

Tetszett amit olvastál? Lájkolj vagy kövess minket Facebook-on vagy Instagram-on és segítünk abban, hogy önmagad legjobb énjévé válj gyorsabban, mint gondolnád!

 

 

 

 

Reklámok
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close