Hogyan beszélgess sikeresen a másik nemmel

Az első beszélgetések általában furák és nehezek, legfőképpen a két ellenkező nem között. Itt van ezért most minden, amit tudnod kell arról, hogyan beszélgess a másik nemmel.

A pasik és a csajok lehet, hogy a Marsról és a Vénuszról származnak.

De ha megtanulod, hogyan beszélgess sikeres a másik nemmel, azzal sikeresen csökkentheted a távolságot a két nem között.

Legtöbbünknek, amikor új emberrel beszélgetünk, az első pár perc nagyon nehéz.

Fura és ijesztő és emiatt tartunk is tőle.

De akármennyire is nehéz az az első pár perc, az alapján fog eldőlni, hogy sikeres lesz-e a folytatás, ugyanis ez alapján ítéli meg a másik, a kommunikációs készségedet.

Végül is, az első benyomás az első beszélgetésből születik.

Hogyan beszélgess folyamatosan erőlködés nélkül?

Nem számít, hogy éppen próbálsz-e imponálni egy randin, vagy, még csak most találkoztatok és az első benyomásodon dolgozol.

A legfontosabb amire, mindig figyelned kell, hogy elkerüld, hogy a beszélgetés kínossá váljon akármi miatt is.

(Olvasd el: Hogyan legyél mindig pozitív)

Ha a beszélgetőpartnered furán fogja magát érezni beszélgetés közben, akkor le fog lépni és igyekezni fog azon, hogy soha többé ne kelljen veled szóba állnia.

Úgy pedig, sosem fogod felkelteni valaki érdeklődését, ha ő közben azon agyal, hogyan lépjen le, nem gondolod?

Hogyan fordítsd hasznodra az első pár percet?

A furcsaság igyekszik belopakodni a beszélgetésbe, már az első pár percben. Ha eléred, hogy már az első pár perc izgalmas és érdekes legyen, akkor a partnered alig várja majd a folytatást és szívesen beszélgeti veled végig az egész estét.

Mindig legyen néhány beszélgetésindító témád, ahhoz alkalmazkodva, hogy éppen hol vagy. A hely és az alkalom ami miatt ott vagytok, mindig remek kezdőtéma egy beszélgetéshez, legyen az akár egy koktélparty, vagy egy közös barátotok házavatója. Innentől kezdve pedig nincs más dolgod, mint életben tartani a beszélgetést…

(Olvasd el: Az okok, hogy miért ahhoz vonzódunk akihez)

Hogyan tarts életben egy beszélgetést 3 lépésben?

Ahhoz, hogy sose akadjon el a beszélgetés, 3 dolgot kell megtanulnod. Amint túl vagytok a köszönéseken és az első pár udvariassági mondaton, használd ezt a három tippet, hogy biztosítsd a folyamatos, laza beszélgetést.

#1 Nyílt kérdések! Ha nem akarod, hogy megakadjon a beszélgetés akkor használj nyílt kérdéseket. Minden kérdés után amit megválaszoltál kérdezz vissza, hogy a partnered is ki tudja fejteni a véleményét az adott dologról. Nyílt kérdést pedig nagyon egyszerű feltenni, ne lehessen igennel vagy nemmel megválaszolni, ehhez pedig legtöbbször elég, ha beleteszel egy kérdőszót, milyen, hol, mikor, kivel stb…

(Olvasd el: Legjobb első randis helyek)

#2 Figyelj a válaszaira és ezek alapján tegyél fel még több kérdést! Ha mondjuk a másik azt mondja, hogy kedvel valamit, akkor ez alapján tegyél fel még több kérdését. Minden egyes új kérdéssel és az arra kapott válasszal még több infód lesz, hogy újabb kérdéseket tegyél fel. A beszélgetőpartnered eközben pedig egyre inkább úgy érzi, hogy igazán része a beszélgetésnek. Ha mondjuk elmondja, hogy nézi a Trónok harcát, kérdezd meg ki a kedvenc karaktere, miért, melyik fordulat lepte meg a legjobban stb…

#3 Bókok! “Örülök, hogy megismertelek, különben olyan unalmas lenne ez a party.” Azzal, hogy valami kedveset mondasz, segítesz a másiknak még jobban feloldódnia. Egy vagy két bók remekül megtöri a jeget és feleleveníti a beszélgetést.

Amire figyelj, ne kezdj bókolni a másiknak, legalább addig, amíg egy perc el nem ment beszélgetéssel. Ha túl korán bókolsz, azzal furának és nyomulósnak fogsz tűnni. Kivéve ha mond valamit amire büszke, mint például most léptették elő, vagy vett egy új autót, akkor ezt használd ki arra, hogy bókolsz neki.

5 remek beszélgetés kezdeményező a sikeres csevegéshez

Egy beszélgetésnek izgalmasnak és kellemesnek kell lennie. A beszélgetés pedig akkor lesz izgalmas, ha a két beszélgető félnek vannak közös témái. Miután megvolt a bemutatkozás, mielőbb meg kell találni a közös területeket, hogy a partnered érezze van bennetek valami közös.

Itt van 5 olyan amiről beszélgetve, biztosan megtaláljátok a közös pontokat.

(Olvasd el: Néhány egyszerű lépés egy sokkal sikeresebb Tinder profilért)

#1 A hely. Ha az adott helyről kezdtek el beszélgetni, az remek, hogy jobban megismerjétek egymást, anélkül, hogy túl személyessé válna a beszélgetés. Beszéljetek a helyről és a titeket körülvevő dolgokról.

#2 Munka. A munka kevésbé személyes téma és remek kiindulási téma az első pár percre. Ha van néhány dolog, amit tudsz a munkájáról azonkívül, hogy érdeklődőnek tűnsz, ami alap, tegyél fel néhány bennfentesebb kérdést, amivel imponálhatsz neki. De nyugodtan mesélhetsz te is arról, hogy mivel foglalkozol.

(Olvasd el: Hogyan mosolyogj gyakrabban: 6 pofonegyszerű trükk, amivel örökre megváltoztathatod az életed)

#3 A munkán túl. Mindenki csinál valami mást is a munkán kívül, akár legyen ez egy sport, vagy filmnézés, vagy akármilyen más hobbi. Ahogy a munkáról beszélgettek, hozz fel más témát is, mint például, hogyan piheni ki magát, vagy hogyan vezeti le a stresszt stb…

Egy jó kommunikátor igyekszik mindig úgy témát váltani, hogy azok kapcsolódjanak egymáshoz, hogy így ne tűnjön csapongónak a beszélgetés.

#4 Keressetek közös területet. Kell lennie valami közösnek bennetek és ha azt megtaláljátok, azzal remekül meg lehet törni a jeget, oldottabbá lehet tenni a beszélgetést.

#5 Valami jó sztori ami veled történt. Egy vicces incidens, vagy sztori mindig remekül oldják a hangulatot és nevettetik meg mindkét felet. Ért valami vicces benyomás, mint egy vicces elszólás, valami borzalmas koktél vagy akármi vicces mostanában? Ha azt szeretnéd elérni, hogy valaki kellemesen érezze magát és élvezze a társaságod, annak legkönnyebb módja, ha megnevetteted.

8 dolog, amit tarts fejben az első beszélgetésnél

Egy beszélgetés rugalmas és sosem fog egy adott forgatókönyv alapján lezajlani. Nagyon sok múlik rajtad és azon, hogy kommunikálsz, hogy mi fog sülni belőle. Ahhoz, hogy erőlködés nélkül maradjon folyamatos a beszélgetés köztetek, használd ezt a 8 tippet és így a legdögösebb csajjal is könnyedén elbeszélgetsz majd.

(Olvasd el: Miről beszélgess az első randin)

#1 Légy laza. Ha feszült és nyugtalan vagy beszélgetés közben, azt a partnered azonnal észre fogja venni és kényelmetlenül fogja magát érezni. Ettől pedig az egész szitu furává válik. Nyugi, már most egy csomó mindent tudsz, arról hogyan beszélgess, nem lesz gond. nem kell stresszelned beszélgetés közben, a lényeg, hogy jól érezzétek magatokat. Tudod mit kell mondanod, nemde?

#2 Nézz körbe időről-időre. Miközben beszélgettek, időnként állj meg tarts egy-két másodperc szünetet, közben pedig nézz körbe. Ezzel azt fogod elérni, hogy a partnered kényelmesebben érezze magát akkor is ha csend van köztetek.

De ha azt látod, hogy csillog a szeme és belemélyültetek a beszélgetésbe akkor ne hagyd abba. Mert, akkor már élvezi a társaságod.

#3 Mosolyogj! Légy kedves azzal akivel beszélsz, főleg akkor ha imponálni akarsz. Azzal, hogy mosolyogsz kér dolgot is elérsz. Jobban fogja élvezni a társaságod és szívesebben marad veled.(Olvasd el: Hogyan légy mindig jó randipartner)

#4 De ne csak mosolyogj! Ha csak mosolyogsz és nézelődsz miközben beáll a kínos csend, az nagyon furává teszi az egészet. Miközben mosolyogsz mondj valamit, ami életben tartja a beszélgetést.

#5 Ne ficeregj! Ha nem akarod, hogy kínossá váljon a szitu, akkor hagyd abba az ideges mozgolódást. Ha elkezdesz ficeregni és összevissza nézelődni, mert nem tudod mit mondj, akkor még idegesebb leszel, még jobban fogsz mozgolódni a partnered pedig frászt kap és iszonyú kínosan fogja magát érezni. Ülj vagy állj nyugodtan és nézz körül, hogy találj valami új témát, ha úgy érzed kezdtek megakadni.(Olvasd el: A 10 legnagyobb randizós hiba a nők szerint)

#6 Érdeklődj! Látsszon rajtad, hogy őszintén érdeklődsz az iránt, amit a partnered mesél. Ez pedig látsszon is, ha hallgatsz igyekezz aktívan hallgatni. Bólogass, közben vagy helyeselj, látsszon is, hogy figyelsz. Ha észrevehetően untat, amit a másik mond, vagy nem koncentrálsz, azzal elég gyorsan elveszed a másik kedvét attól, hogy meséljen neked.

#7 Ne ítéld el magad! Nincs azzal semmi baj, ha időnként mondasz valami butaságot, vagy rosszat. Ne akadályozd magad azzal, hogy attól félsz valami rosszat fogsz mondani és az emberek el fognak ítélni. Az emberek könnyen felejtenek és bocsátanak meg, ha laza maradsz és csak legyintesz egyet és nevettek egyet az egészen és már senkit sem érdekel az egész.(Olvasd el: A magabiztos személyiség receptje)

#8 Ne told túl! Ne légy egy túlságosan nyomulós idegesítő valaki. Ne kezdj el már az elején arról beszélgetni, hogy újra találkoztok, majd megnéztek egy filmet együtt stb. Ettől elég furának és túl nyomulósnak fogsz tűnni. Old meg ezt azzal, hogy amikor elköszöntök, akkor úgy köszönj el, hogy remekül éreztem magam, meg kéne ismételni, stb…

Feladás és második esély

Még a legjobb kommunikációs készségekkel megáldott emberrel is előfordul, hogy mogorva társasággal kell megküzdenie. Ha valaki egyértelműen nem akar beszélgetni, akkor ne hibáztasd magad, kivéve, ha előtte fura vagy borzasztó unalmas voltál, de ez nem fordulhat elő, ha követed ezeket a tippeket.

Ha valaki elköszön egy pár perc után, akkor ne kényszerítsd, hogy maradjon és folytassa. Ha tényleg szimpi volt és szeretnéd jobban megismerni, akkor szervezd úgy, hogy újra összefussatok “véletlenül”.

Maradj mindig nyugodt és laza, mosolyogj beszélgess nyíltan és így rengeteg érdekes embert ismerhetsz meg, akik között számtalan potenciális randipartner lehet.

(Olvasd el: A sikeres önfejlesztés titkai)

A nem jól kommunikáló partnerek kezelése

Te vagy az aki állandóan kérdéseket teszel fel? Tényleg annyira szimpatikus, ez az illető, hogy bármire hajlandó vagy, hogy tovább beszélgessetek?

Itt van 3 különböző rosszul kommunikáló partner és hogy, hogyan kezeld őket

#1 Nem érdeklődnek! Ha valakit nem érdekelsz annyira, hogy beszélgessen veled, csak a kérdéseidre hajlandó válaszolni és igyekszik abban is az igen-nemre hagyatkozni. Ha így van, akkor engedd el! Azzal, hogy erőlteted a beszélgetést, csak felidegesíted és megutáltatod vele magad.

#2 Durva vagy hideg viselkedés. Sok ember durva vagy hideg lesz beszélgetés közben, ezzel igyekeznek leplezni, hogy furcsák. Biztos, megvan az az ember aki nem veszi észre magát és nem akar lelépni, ők váltanak általában ilyenkor durva vagy hideg üzemmódra, így nem derül ki, hogy nem tudnak rendesen beszélgetni. Próbálj meg nyitott és barátságos lenni, hátha így fel tudnak oldódni és könnyebben kommunikálni. Ha pedig így sem, akkor a menekülést javaslom.

#3 A félénken kommunikáló. Nem lehet mindenki magabiztos és profi beszélgetőpartner. Néhány embernek idő kell amíg feloldódik és megnyílik, főleg akkor, ha a másik magabiztosan és ügyesen társalog. Ha az akivel beszélgetsz nem nyílik meg gyorsan, akkor lassíts le és adj neki időt.(Olvasd el: Hogyan nevettesd meg a csajt és érd el, hogy megkedveljen)

Várj néhány másodpercet, mielőtt újra kérdeznél. Ezzel, azt fogod érzékeltetni, hogy nem is vagy olyan profi kommunikátor. Így kisebb lesz rajta a nyomás és könnyebben fog feloldódni és ő mer majd kérdéseket feltenni.

Egy beszélgetés megfelelő befejezése

Függetlenül attól, hogy ment a beszélgetés, mindig zárd kellemesen. Ne fog mindenki beléd esni, de még így is esélyed van, hogy új barátot szerezz. Így, ha valahol újra összefuttok, nyugodtan odaköszönhetsz és kezdhetitek elölről.

Azonban ha minden jól megy és jól éreztétek magatokat, akkor biztosíts be egy második találkozót, szerezz hozzá valami kontaktot, de ezt hagyd a legvégére. Így pedig kellemesebb környezetben egy randin tudjátok folytatni.

(Olvasd el: 5 tökéletes kérdés az első randihoz)

Tartsd ezeket a tippeket fejben arról, hogyan beszélgess sikeresen a másik nemmel és nem fog többé nehézséget okozni, hogy egy jót beszélgess akár addig teljesen ismeretlen emberekkel.

Tetszett amit olvastál? Lájkolj vagy kövess minket Facebook-on vagy Instagram-on és segítünk abban, hogy önmagad legjobb énjévé válva pillanatok megtaláld a hozzád legjobban illő párt.

 

 

 

 

Reklámok
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close