Viszonzatlan szerelem: 22 módja a továbblépésnek amikor nem viszonozza az érzéseid

A viszonzatlan szerelem nagyon fájdalmas tud lenni. Hiába gyakori jelenség és esett meg már másokkal is, attól még nem lesz könnyebb. Itt van néhány módszer, amiket használva továbbléphetsz.

A viszonzatlan szerelem olyan dolog, amit a legtöbb ember megtapasztal élete során. Legyen szó akár a gyerekkori szerelmünkről, aki a játszótéren kinevetett minket, vagy egy nagyon is friss dologról, amikor a szívünk szakadt meg, miután mindent bevetve szerelmet vallottunk és elutasítás lett a vége.

A körülmények nem számítanak, ha nem viszonozzák az érzéseinket az rendkívül fájdalmas bárki számára. Ilyenkor az ember úgy éri, összedől a világ és mindennek vége, a gyógyulás pedig, hogy újra ismerkedni merjünk hónapokat, akár éveket is időbe vehet.

22 módja a továbblépésnek viszonzatlan szerelem esetén

Ha szenvedsz egy elutasítástól, akkor van megoldás arra, hogy hamarabb talpra állj, mint amúgy tennéd. Minél gyorsabban túljutsz azon, hogy valaki nem kedvel, annál jobb. Végül is, ha nem érez hasonlóan, akkor kár tipródni a dolgon.

Sokkal fontosabb, hogy arra tudj fókuszálni, hogy megismerj valakit, akit bírsz, aki boldoggá tesz és a legfontosabb viszonozza az érzéseid. Minél hamarabb lépsz tovább, annál gyorsabban nyitsz új emberek felé, akik ezt lehetővé tehetik a számodra.

Szóval, mit is tudsz tenni, hogy túljuss a viszonzatlan szerelmen? Itt van néhány kipróbált és bevált tanács.

#1 Fogadd el. A legegyszerűbb módja a továbblépésnek az elfogadás. Emberek képesek éveket elpazarolni abban bízva, hogy hirtelen minden megváltozik és a plátói igazi szerelemmé válik, hogy egy nap majd másként látja őt a kiszemelt fél.
(Ez is érdekelhet: Így szabotálod a boldogságod: 12 szokás amivel tönkreteszed az életed)

Az élet azonban nem így működik. Ha nem jössz be neki, akkor fogadd el és békélj meg ezzel.

#2 Bocsáss meg! Nehéz nem keserűnek és megbántottnak lenni, ha valaki elutasított minket. De nézd, nem arról van szó, hogy bántani akart, hanem egyszerűen nem érez ugyanúgy. Ahelyett, hogy haragudnál rá, bocsáss meg, lépj tovább és fogadd el, hogy ez egyikőtök hibája sem.(Ez is érdekelhet: Hogyan szabadulj meg a dühtől és élj boldogan)

#3 Kezdj el másokkal randizni! Próbálj meg észrevenni mást is. Minél több embert ismersz meg annál nagyobb az esélye, hogy megtalálod az igazit, vagy, hogy rágyere, sok másik vonzó, vicces, jófej ember van még a világon. A plátói szerelmed, nem jelenti a világ végét.(Ez is érdekelhet: Jó Tinder profil: a sikeres profil 12 szabálya)

#4 Tárgyald ki a barátaiddal. Ha megbántottnak és sértettnek érzed meg azért mert valaki elutasított, azt ne tartsd meg magadnak. A barátaid remek segítséget tudnak nyújtani a továbblépésben, hogy racionalizálják az érzéseid és hogy olyan párt találj aki megérdemli az idődet.

Úgyhogy, ne tartsd vissza, beszélj róla. Sokszor már csak az segít, hogy kibeszéled magadból.

#5 Adj magadnak időt! Ne hibáztasd magad, és vedd észre, hogy nem tettél semmit, és nem is kell tenned semmit. Könnyű ilyeneket gondolni, mint “Ha egy kicsit vékonyabb lennék!” vagy “Ha nem azt mondtam volna amit!” akkor minden más lenne. De ÖNMAGADNAK kell lenned, nem valaki másnak- erre mindig emlékezz!

#6 Kényeztesd magad! Ha megbántottak, akkor légy kedves magadhoz! Menj el egy masszázsra, egyél egy jót, vedd meg azt amit olyan régóta szeretnél. Ha kedveskedsz kicsit magadnak, az biztos, hogy gyorsan mosolyt varázsol az arcodra.

#7 Válaszd el magad tőle. Annak érdekében, hogy túljuss valakin, hagyj magadnak teret. Tudom nehéz, de egy kis távolság köztetek, segít neked felépülni.

#8 Koncentrálj magadra! Töltsd sok időt magaddal és olyan dolgokkal amiket mindig szerettél volna csinálni. Minél többet teljesítesz, minél több célt érsz el, annál boldogabb és elégedettebb leszel. (Ez is érdekelhet: Hogyan fejleszd magad: 16 erőteljes titka az önfejlesztésnek)

#9 Élvezd ki a szingliséget! A szingliségnek is megvannak az előnyei! Ha sok időt töltöttél el azzal, hogy megszerezd azt a bizonyos személyt, akkor ezt bizonyára már elfelejtetted, így emlékeztesd erre magad, azzal, hogy élvezed a szabadságot és a függetlenséget.

#10 Élj egészségesen! Könnyű egész nap otthon ülni nasizni és sorozatokat nézni, magunkat sajnálva. Ez nem segít, viszont nagy szívességet teszel magadnak, ha elkezdesz egészségesen táplálkozni és sportolni valamit. A mozgás endorfint szabadít fel, amitől pedig sokkal jobban és energetikusan fogod érezni magad.

#11 Légy elfoglalt! Ne hagyd magadnak időt rágódni a történteken, szervezd jól az életed légy mindig elfoglalt, így nem lesz időd sajnálni magad. Plusz amit már írtam, minél több embert ismersz meg annál nagyobb az esélye, hogy találsz valaki mást valaki még jobbat.

#12 Tölts időt azokkal akiket szeretsz! Attól még, hogy ez a valaki nem viszonozta az érzéseid, attól még sokan vannak akik szeretnek és jófejnek tartanak. Rájuk fókuszálj inkább!

#13 Kezdj el meditálni! Valami relaxáló tevékenység mint a meditáció segít feloldódni és fókuszálni. Adj neki esélyt!

#14 Sétálj nagyokat! Kimenni a természetedbe, nagyokat lélegezni, hallgatni a madarakat teljesen más színben tudják feltüntetni a dolgokat. Remek módja, a dolgok elengedésében, ha nagyokat sétálunk a természetben, a mozgástól meg már tudod, jobban fogod magad érezni.(Ez is érdekelhet: Hogyan mosolyogj gyakrabban)

#15 Hallgass lélekemelő zenét! Ne tegyél rá még egy lapáttal, hogy szívszaggató számokat hallgatsz. Ehelyett, inkább rakj össze olyan listát, ami felpörget, feldob és felvidít. Ahányszor csak szomorúnak érzed magad, hallgasd ezt!

#16 Tégy valami merészet! Légy bátor, és küzdj! Csinálj meg valamit ami megijeszt! Azzal, hogy megteszel valami merészet, bátrabbnak és függetlenebbnek fogod magad érezni.(Ez is érdekelhet: 20 életmódváltás, amit lépj meg a 20-as éveidben)

#17 Énekeld ki magadból. Az énekléssel el lehet engedni a bent ragadt érzéseket is, így ha nem is vagy olyan remek énekes, hajrá!

#18 Táncolj! A tánc egy másik kiváló módja, hogy kifejezzük a belső érzéseinket! Legyen szó, akár egy klubról, vagy nappalidról pizsamában, a tánc segít abban, hogy remekül érezzük magunkat.

#19 Tudd, hogy sokunkkal megesett már. Nem vagy egyedül, akármennyire is úgy érzed. Sokunknak volt már viszonzatlan szerelme, és túléltük, szóval ne add fel.

#20 Vond le a tanulságokat! Próbálj meg arra fókuszálni, hogy mit tanított neked a viszonzatlan szerelem és ebből mit tudsz felhasználni a későbbiekben.

#21 Érezd át! Néha rendben van, ha szomorúak vagyunk! Elvégre, rosszul esik az egész, de arra figyelj, hogy ne vidd túlzásba, ne ez határozzon meg!

#22 Emlékeztesd magad, hogy jobbat fogsz találni. Tényleg, fogsz valakit találni aki sokkal jobb és sokkal boldogabbá fog tenni. Emlékeztesd magad erre mindennap, minél hamarabb kezded el, annál hamarabb lépsz tovább.

Nem tagadom, hogy a viszonzatlan szerelem szívás. De akármennyire szarul is érzed most magad, nem lesz ez mindig így. Ezt tartsd fejben!

(Ez is érdekelhet: Ismeretlentől való félelem – hogyan győzd le és lépj ki a komfortzónádból)

Azon emberek többsége akik átélték a viszonzatlan szerelmet, de képesek voltak felállni, tanulni belőle, levonni a tanulságokat, azok ennek köszönhetően mind végül valaki sokkal jobb és értékesebb mellett találták magukat, annak köszönhetően akivé váltak a továbblépés közben.

Tetszett amit olvastál? Lájkolj vagy kövess minket Facebook-on vagy Instagram-on és segítünk abban, hogy önmagad legjobb énjévé válva pillanatok megtaláld a hozzád legjobban illő párt.

 

Reklámok
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close