20 változtatás az életmódodon, amit lépj meg a 20-as éveidben

A 20-as évek, az ember fiatal, tele van energiával, de már van élettapasztalata és kezd kibontakozni előtte, hogy mit szeretne elérni. Ilyenkor a legjobb és a legkönnyebb változtatni.

A 20-as éveid vagy megalapoznak egy sikeres életet vagy kiégetnek. Ilyenkor gyűjtöd be a legszebb emlékeid nagy részét. A karriered elején vagy, nincsenek adósságaid vagy még minimális és előtted az egész élet, még van időd felépíteni egy egész birodalmat is akár. Azonban amennyire szabadnak és következmények nélkülinek tűnnek ezek az évek, az, hogy mihez kezdesz ezzel az évtizeddel, nagyon is meghatározza az egész további életedet.

(Olvasd el: Hogyan érd el, hogy az álmaid valósággá váljanak)

Bulizhatsz egész este, randizgathatsz, bejárhatod a világot, szabad lehetsz, mint a madár.Nincs azzal semmi baj ha kihozod a maximumot a fiatalságodból, de azzal se ha elkezdesz a nyugdíjas éveidre gyűjteni, de ezeken kívül még nagyon sok dolog van, amit megtehetsz azért, hogy a 20-as éveid megalapozzák a sikeres és teljes életedet.

Hasznos életmódváltások amiket érdemes véghezvinned a 20-as éveidben

Itt van 20 olyan lépés, amivel még jobbá és hasznosabbá teheted a 20-as éveidet.

#1 Utazz! Fektess be emlékekbe és tapasztalatokba. Ez ilyenkor a legkönnyebb, még fiatal vagy tele energiával és nincs családod sem. Használd ezt fel arra, hogy megismerj új embereket és más kultúrákat.

#2 Ne légy a pénz megszállottja. Teljesen érthető ha kényelmesen majd mindig élni és nagyon is hasznos már korán elkezdeni félretenni, de ne forogjon az életed a pénz körül, mert ha így teszel akkor a 20-as éveid egyszerűen elszállnak. Még bőven időben vagy, hogy olyan dolgokkal foglalkozz amikért szenvedélyes vagy, vagy amik esetleg nagyobb kockázattal járnak. Gondolj a pénzre úgy, mint a kemény munkád gyümölcsére és ne célként és így sokkal könnyedebben tudod elengedni magad és élvezni az életedet.
(Olvasd el: Ezek a szokásaid miatt nem vagy teljesen boldog)

#3 Tartsd fejben az aranyszabályt: takaríts meg! Attól még, hogy nem a pénz a hajtómotorod, nem kell pénzügyileg felelőtlenné válni. Partizz, utazz, vásárolj, de úgy költs, hogy mindig legyen mit félretenned, az ideális a jövedelmed 10%-a.

#4 Légy aktív! Akármennyire is elfoglalt vagy élj aktív életet, mert egyrészt vannak fontosabb dolgok is mint az irodai határidők az életben, másrészt pedig, ha ki megtanulsz elengedni és kikapcsolni, akkor nagyon sok problémát, úgy mint a magas vérnyomás, gyomorproblémák, cukorbetegség megelőzöl. Azzal, hogy beiktatsz egy kis mozgást az életedbe nagy szívességet teszel magadnak, no meg ha reggel kelned kell edzeni, akkor könnyebben mondasz nemet, a haverod állandó party meghívásaira.
(Olvasd el: Velük szakítsd meg a barátságot minél hamarabb)

#5 Ápold a fogaidat! Lehet, még nem döbbentél rá, de az egész életedet ugyanazzal a fogsorral éled le. Ez nem egy ház aminél megspórolhatod a felújítást, mert majd elköltözöl, nem a fogaid ugyanazok egész életed során. Úgyhogy akármennyire is költséges tartsd rendben a fogsoros, mert ha nem teszed meg évekkel később sokkal nagyobb lesz a baj és a költség is.

#6 Védd meg a bőrödet! Ragyog az arcod, egészséges a bőröd és árad belőled a fiatalság. De ez nem lesz mindig így. Hacsak. valaki nem találja meg az örök fiatalság elixírét, akkor neked oda kell figyelned a bőrödre. Lányok ne aludjatok sminkben, srácok ti is foglalkozzatok az arcotok ápolásával és mindenki használjon naptejet.

#7 Alakíts ki egészséges étkezési szokásokat! Táplálkozz tudatosan, ezzel csökkentve a károkat amiket a sok alkohol okoz. Az alkohol, akármennyire is buli, de sajnos méreg. Úgyhogy mindig ésszel és odafigyelve igyál, utána pedig hidratálj, hegy elkerüld a durva másnaposságot. A gyorskajákról pedig tudd, hogy csak még több mérget viszel be a szervezetbe. csökkentsd az egészségtelen kaják mennyiségét és növeld az egészségesekét, váljon a megfontolt étkezés a napi rutinod részévé.

#8 Nyomkodj kevesebbet! A huszonévesekről köztudott, hogy imádják a kütyüket. Ha te is ilyen vagy, akkor tanuld meg letenni az okostelefont és igazi kommunikációt folytatni a barátaiddal.(Olvasd el: Hogyan válj olyanná aki igazán szereti az életét)

#9 Fektesd le az elvárásaidat! Amikor még az ember fiatalabb, és más dolgok fontosak a számára, akkor könnyedén végzi olyan kapcsolatban, ahol a másik semmit nem tesz érte. Tanulj a hibáidból és ne kezdj kapcsolatot olyan emberrel akik nem felel meg az elvárásaidnak.(Olvasd el: Ezektől a lépésektől válhatsz sokkal magabiztosabbá)

#10 Bocsáss meg másoknak és magadnak is! Fogsz hibákat elkövetni ez természetes, az ember ezekből tanul és így fejlődik. Fogadd el, hogy vannak dolgok amiket nem te irányítasz, mint mondjuk az elutasítás, vagy mások szeretete. Ne hagyd, hogy ezek megkeserítsenek, inkább bocsáss meg, vond le a tanulságot és lépj tovább, ezáltal fejlődve.(Olvasd el: Így lépj túl sikeresen a viszonzatlan szerelmen)

#11 Ne vesztegesd az idődet drámázással. Felnőttél, tudod mit akarsz, ne törődj bele, ha még valami nem olyan mint szeretnéd. Szakítsd meg a kapcsolatot azokkal az emberekkel akik leszívják az energiád. Sokkal értékesebb a fiatalos energiád annál, mint hogy felesleges dolgokra és drámázásokra pazarold el.

#12 Légy bátor és nézz szembe a félelmeiddel! Fiatal vagy és a nagyon jó formában is vagy. A világ a lábaid előtt hever. Úgyhogy ha valamikor érdemes valami ijesztőt csinálnod, az most van.(Olvasd el: Ismeretlentől való félelem – hogyan győzd le és lépj ki a komfortzónádból)

#13 Légy kevésbé elfoglalt és hatékonyabb. Más szavakkal, tanuld meg beosztani az idődet, ahelyett, hogy mindenbe őrült módon belevágsz. Ne engedd, hogy eltereljék a figyelmed haszontalan dolgok, ehelyett fókuszálj arra, hogy még hatékonyabb legyél és ugyanazt fele annyi idő alatt is el tudd végezni.

#14 Tűzz ki célokat és tanulj meg priorizálni. Még a karriered elején, ha nem a legelején tartasz, így bőven van még, hova fejlődni. Tűzz ki célokat még ma, hogy miket akarsz elérni és mindennap tegyél értük valamit.

#15 Tanulj, fejlődj, okosodj! Akár egy új recept, vagy egy új nyelv, de szánj időt a fejlődésre. Még mielőtt családot alapítanál vágj bele valami hobbiba és tanulj ezáltal is.

#16 Legyél öntudatos! Ilyenkor a legjobb kitapasztalni, hogy mi érdekel igazán és mi az ami tűzbe hoz. Tudj meg mindennap valami újat magadról és menetelj a céljaid felé egyre öntudatosabban.

#17 Fejezd be magad másokhoz hasonlítgatását! Kit érdekel ha a barátod vett egy nagy házat, vagy a kollégádat előléptették? Vagy örülj velük, vagy ne foglalkozz vele. Ha másokhoz hasonlítgatod magad, akkor sosem fogod igazán értékelni magad és amit elértél. Légy büszke magadra és írd meg a saját történetedet!(Olvasd el: Ezzel a 12 szokással kell szakítanod a gondtalanabb életért cserébe)

#18 Tudd, hogy mi a jó és mi a rossz. Már nem vagy gyerek, viselkedj is úgy. Nincs azzal semmi baj ha hibázol, de tanuld meg vállalni értük a felelősséget. Tanulj meg bocsánatot kérni, és enyhíteni a károkat, sérelmeket amiket másoknak okoztál. A környezeted ezt értékelni fogja.

#19 Értékeld az igaz barátokat! Életed során, sokféle emberrel fogsz találkozni. Néhányuk értékes lesz, míg mások csak ki akarnak majd használni. Ne vesztegesd az idődet olyan emberekre, akik végül csak megbántanak. Légy hálás, azokért a barátokért akik mindig ott vannak neked és értékeld őket.

#20 Lassíts le! Lehet, hogy lefoglal a karriered építése, a saját független életed beindítása, a vacak szerelmi életed rendben tétele és az, hogy egyszerűen élvezd a 20-as éveidet. DE ne felejts el néha lelassítani, lazítani és egy nagy levegőt venni. A siker és a boldogság elérése nem egy verseny, amit meg kell nyerned. A saját életedet kell élned, a saját ritmusod szerint.

A húszas éveid, életed legjobb évtizede lehet. Ezalatt új embereket ismersz meg, új dolgokat tanulsz meg, magadat is jobban megismered és beletanulsz a felnőttek igazi világába. Mindössze 10 éved van, hogy szabadon és gondtalanul élhess, úgyhogy mindent adj bele, hogy kihozd a maximumot ebből a 10 évből.

(Olvasd el: Hogyan szabadulj meg a dühtől: 20 módszer, hogyan fókuszálj mindig a pozitív dolgokra az életben)

Ezek a tippek, sokat segíthetnek, hogy jobban és hasznosabban tudd eltölteni a 20-as éveidet, de ne felejtsd el soha a lényeget! Légy kedves másokhoz és magadhoz, szakíts időt arra amit és akit szeretsz, értékeld amid van és készülj fel a jövőre.

Tetszett amit olvastál? Lájkolj vagy kövess minket Facebook-on vagy Instagram-on és segítünk abban, hogy önmagad legjobb énjévé válj, hamarabb, mint gondolnád.

 

 

 

Reklámok
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close