17 romboló barát akikkel jobb megszakítani a kapcsolatot

Minél előbb szakítod meg a kapcsolatot a kártékony barátokkal, annál előbb kezdesz el fejlődni.

Az igaz barátok, a legjobb szövetségesek tudnak lenni az életben. Azonkívül, hogy meghallgatnak és támogatnak, ott vannak veled a jó és rossz időszakokban is. Attól függően épp mire van szükséged, lehetnek a pszichológusaid, a vásárló cimbijeid, a party hordád, váll amin kisírhatod magad, vagy valaki aki feltétel nélkül megtesz neked kis szívességeket. Ha vannak ilyen barátaid, akkor szerencsés vagy!

Azonban, a jó barátokon kívül az emberre rátapadhat egy-két negatív, romboló barát is az idők során. Ők azok akik lehoznak az életről, és elérik, hogy elutasítottnak érezd magad. Ők azok akik nem nyújtanak semmi mást, csak problémát. Ők azok akik annyira önzőek, hogy azt hiszik bármit megtehetnek. úgyis szeretni fogják őket. Ők azok, akik nélkül sokkal jobb lesz az életed.(Ez is érdekelhet: A sikeres önfejlesztés titka)

Kivel szakítsd meg a kapcsolatot?

Itt van a példa 17 olyan barátra, akik miatt végül szomorúnak, csalódottnak és kihasználtnak fogod magad érezni.

#1 Az önző barát. Ő az aki, azt hiszi mindennek róla kell szólnia. Csak akkor tesz meg valamit, ha úgy tartja a kedve, és csak akkor segít valakinek, ha valamit remél cserébe.

#2 A folyamatosan elérhetetlen barát. Megvan az a barát, aki mindig találkozni akar, de amikor ténylegesen le akarnád szervezni, akkor emlékeztet rá mennyire elfoglalt? Úgy tűnik sosem lesz egy szabad estéje rád, de továbbra is a barátod akar maradni… anélkül, hogy ténylegesen is tenne akármit is a barátságotok megtartása érdekében.

#3 A kifogások mestere. Ez a típusú barát, hasonló, állandóan tervez veled, aztán az utolsó pillanatban mindig lemondja, mert közbejön neki valami. Elképesztő milyen hihetetlen kifogásokkal képesek néha előállni, bár van aki kevésbé kreatív és állandóan ugyanazt hallod tőle.

#4 Az önbecsülésed rombolói. Az igaz barátaid azért fognak szeretni aki vagy és úgy ahogyan vagy, ezzel a típussal szemben. Ő igyekszik téged rombolni és értéktelennek bemutatni, így felértékelve saját magát. Teljesen mindegy milyen területen teszi ezt, de az a barát akitől állandóan csak a hibáidat hallod, meg, hogy mit csinálsz rosszul, attól nagyon gyorsan köszönj el.(Ez is érdekelhet: A magabiztos személyiség receptje)

#5 A rossz tanácsos. Ő az a barát akitől mindig borzasztó tanácsokat kapsz, amitől csak még nagyobb bajba kerülsz. Igyekeznek meggyőzni, hogy szakíts a pároddal, vagy, hogy esetleg megcsal, csak azért mert épp nem működik tökéletesen a kapcsolatotok, például. Ha nem tudja, vagy akarja kikutatni, hogy mi a legjobb neked, akkor ideje búcsút inteni neki. Ő sem az igazi barátod, ha megtartod csak komoly károkat fog okozni.

#6 A szingli barátod, aki azonnal elfelejt amint lesz párja. Ezt a barátod csak akkor látod, amikor éppen szingli. Ha akkor szeretnéd vele találkozni vagy beszélni, amikor kapcsolatban van, akkor hírét sem fogod hallani.

#7 Aki csak kihasznál. Ez a “barát” mindig épp arra használ, amire épp kellesz neki, te vagy aki a piát vessed neki a klubban, aki sofőrködik neki, aki elmegy azért amit rendelt és a lista hosszan folytatódik. Csak akkor lóg veled, amikor hasznodat veszi. Ő nagyjából kétszer olyan rossz mint az önző barát, csak annyiban rosszabb, hogy féktelenül pofátlan.(Ez is érdekelhet: Ez a valódi oka annak, hogy nem becsülnek meg eléggé)

#8 A barát akibe szerelmes vagy. Ez az a barát akibe reménytelenül szerelmes vagy, de ő nem viszonozza. Vagy nem érez irántad hasonlóan, vagy nem vesz rólad tudomást. Amíg vele lógsz, abban reménykedve, hogy majd változik a felállás addig nem fogsz tudni továbblépni és az, hogy varázsütésre megváltozzon a dolog esélytelen. Tegyél magadnak egy szívességet és lépj tovább, kezdj el távolságot tartani, mindkettőtöknek szívességet teszel vele.(Ez is érdekelhet: 13 pajkos módszer ami azonnal kijuttat friendzone-ból)

#9 Az anyagilag megterhelő barát. Ő az a típus aki vagy gazdag és nem vesz tudomást a te helyzetedről, vagy felelőtlenül szórja a pénzt és téged is erre akar rávenni. Nem érdekli őket, hogy épp új kocsira gyűjtesz vagy, hogy az a klub túl drága neked, furán néznek rád, amikor nem vagy benne valamiben és nem költesz annyit mint ő. Egyértelmű, hogy nem passzoltok, szóval minek erőltesd.

#10 A felszínes barát. Az aki, csak akkor hajlandó mutatkozni veled, ha tökéletesen nézel ki. Aki furán néz rád, ha épp ki vagy izzadva, vagy melegítőben jelensz meg valahol, miközben ő tökéletesen néz ki. Neki a külső és a látszat, sokkal fontosabb, mint a belső. Neki mindössze figyelem kell és biztosra veheted, hogy nem fog megmaradni melletted hosszútávon, csak addig amíg nem talál valaki nálad menőbbet, szebbet.

#11 A jojó barát. Egyik nap még ő a legjobb barátod, másnap meg már valaki mással lóg állandóan. Ő mindig épp két barát között van. Ő az a típus aki, nem fog kitartani melletted ha rossz passzba kerülsz. De amint rájönnek, hogy a másik új “barátnak” is vannak problémái visszajönnek hozzád…

#12 A barát aki megpróbál lefeküdni veled. Ő az a típus aki nem is igazán akar a barátoddá válni, ő az aki annak szurkol, hogy tönkremenjen a kapcsolatod a pároddal és, hogy egyszer annyira berúgj, hogy lefeküdjél vele. Flörtölni fog veled és elméleti kérdéseket fog feltenni, hogy milyen lenne ha összejönnétek.

#13 A barát a csomaggal. Tipikusan az a barát, aki mindig épp egy új pasival/csajjal jelenik meg és csak akkor hajlandó lógni veled, vagy a társasággal, ha a másik “fele” is jön. Az ilyen “barát” szemrebbenés nélkül, hagy hátra valakit szóval ne várd meg amíg ez te leszel. hagyd őt te hátra.(Ez is érdekelhet: 12 dolog amivel rosszabbá teszed az életed)

#14 A régi barát, akivel már nincs bennetek semmi közös. Remek időket éltetek meg a gimiben, egyetemen is együtt jártátok a kocsmákat, de ő még mindig bulizik állandóan te meg már megállapodtál és már teljesen más dolgok fontosak a számotokra. Már nem találjátok a közös hangot többé, állandóan csak a régi sztorikon nevettek együtt és semmi több. Ő a múltad része, legyen fizikailag is az.

#15 A negatív barát. Akárhányszor elmesélsz neki valami jó hírt, ő mindig előjön valami negatívummal, valamivel ami miatt aggódnod kéne. Akár a gazdaság romló állapota, a magas válási arány, a balesetek növekvő száma, de mindig igyekszik azon, hogy ne lehessen az örömöd a negatív dolgaival és legyen aggódni valód.

(Ez is érdekelhet: Hogyan légy mindig pozitív)

Az ilyen emberek, csak megölik a lelkesedésedet és eltüntetik a pozitív érzéseidet. Kerüld el őket, vagy te is olyanná válsz mint ők.

#16 A tapadós barát. Az a barát aki mindent veled akar csinálni. Mindig tanácsra van szükségük, hogy mit írjanak annak aki épp tetszik nekik, hogy milyen ruhát vegyenek meg, hogy mit egyenek stb… Az ilyen barátság kimerítő és hasztalan, hogy röviden foglaljam össze.

#17 Az ölben melengettet kígyó. Az arcodba mosolyognak, de akárhányszor van valami kis feszültség köztetek, mindig azt hallod vissza, hogy mi mindennek mondott el a hátad mögött. Mindegy, hogy úgy gondolják nem érdemelted meg az előléptetést, a párodat, vagy azon poénkodnak mennyit felszedtél nyaralás közben, biztosíthatlak, hogy az ilyen barátnál egy ellenség is jobb, mert ott legalább tudod mire hányadán álltok. Rakd ki őket az életedből, mielőtt teljesen lerombolják a repütációd.

(Ez is érdekelhet: Vigyázz kiben bízol: hogyan kerüld el a kétszínű embereket)

A barátok arra hívatottak, hogy örömöt, támaszt és fejlődést hozzanak az életünkbe. Így ha valakinél tapasztalatod a fenti dolgokat, akkor ideje búcsút inteni és az igazi barátaidra fókuszálni.

Tetszett amit olvastál? Lájkolj vagy kövess minket Facebook-on vagy Instagram-on és segítünk abban, hogy önmagad legjobb énjévé válj, hamarabb, mint gondolnád.

 

 

 

Reklámok
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close