12 dolog amivel rosszabbá teszed az életed

Igazságtalan volt hozzád az élet? Lehet úgy gondolod, hogy ez nem rajtad múlik, de a valóságban az okok, általában magunkban keresendők. Ezzel a 12 dologgal rosszabbá teszed az életed.

A legtöbb ember egyszer eljut oda, hogy úgy érzi igazságtalan volt hozzá az élet. Én is szoktam ezt érezni, amikor csak küzdök és harcolok de látszólag semmi eredménye nincs az egésznek. Hosszas gondolkodás után rájöttem, hogy a problémát én magam okozom és nem az engem körülvevő világ. Tudnod kell, hogy az életben elért eredményeid azon múlnak, hogyan gondolkodsz és cselekedsz. Ezek alapján egyértelmű, hogy a sikeres élethez pozitív attitűd kell, vagy legalább is sokkal könnyebbé tesz mindent a pozitív hozzáállás. Azonban erre csak akkor jön rá igazán az ember, amikor az élet meglepi egy-két citrommal.(Olvasd el: Így fókuszálj mindig a pozitív dolgokra az életben)

Elvárások és a szerepük

Képzeld el, hogy egy nagy piros almát tartasz a kezedben. Beleharapsz, hogy megkóstold. Ahogy kinéz arra is számítasz, hogy ez lesz életed legjobb almája, így amikor beleharapsz és átlagos unalmas íze van, akkor grimaszolsz egyet. Csalódott leszel és lehet, hogy ki is dobod az almát.

Most pedig képzeld, el hogy egy gyönyörű érett almát eszel, aminek pont olyan az íze, mint amire számítottál és ez nagyon elégedetté tesz téged. Mi a különbség? Nem az alma, hanem az elvárásaid. Ha reálisak az elvárásaid, akkor azt fogod észrevenni, hogy az élet sokkal könnyebb és szebb. Az elvárások sokszor semmi másra nem jók, mint, hogy az eredményeinket egy túlméretezett skálán értékeljük.
(Olvasd el: Hogyan mosolyogj gyakrabban: 6 pofonegyszerű trükk, amivel örökre megváltoztathatod az életed)

12 dolog amivel rosszabbá teszed az életed

Az alma csak egy példa, amit sok mindenre tudsz alkalmazni az életben. Helyettesítheted az almát, egy rendezvénnyel, feladattal, kajával, pároddal, nagyjából bármivel ami eszedbe jut. Ahelyett, hogy minden egyes lépésed szigorú elvárásokkal ködösítenéd el, tapasztald meg először elvárások nélkül, anélkül, hogy bármi jóra vagy rosszra számítanál és rá fogsz döbbenni mennyire szép is az élet. Nos, akkor most nézzük meg mik is azok a dolgok, amivel rosszabbá teszed az életed.

#1 Túl sokat törődsz olyan emberekkel, vagy dolgokkal amik nem számítanak. Ha ilyen vagy, akkor ezt abba kell hagynod. Egy nap mindössze 24 órából áll, és ennyi idő alatt, aludnunk, ennünk, dolgoznunk kell meg minden mást elintézni. Néhány ember mégis leakad és egyszerűen túl sokat törődik olyan emberekkel, vagy dolgokkal amik nem számítanak.(Olvasd el: Ezek a barátaid keserítik meg az életed)

#2 Túlgondolod a dolgokat és ártalmatlan dolgokat támadásnak veszel. Sajnos ez rám is nagyon jellemző, úgyhogy nem ítélkezem, de attól még abba kell hagyni mert nem jó. A barátod nem írt vissza, vagy a kollégád otthagyott ebédnél köszönés nélkül? Az ilyen ártalmatlan apró dolgokon teljesen megsértődsz, mert túlgondolod és túl sokat látsz bele. Elkezdesz azon agyalni, hogy biztos mérgesek rád, nem is számítasz nekik és egy egyszerű semmiségből létrehozod a világvégét. Mi a tanulság? Ne vegyél mindent magadra.

#3 Mindig a legrosszabbra számítasz. Bármit csinálsz, mindig azt várod, hogy rosszul fog elsülni és muffin sütés közben leégeted az egész blokkot. Nos először is örülj ha tévedtél. Fáj a torkod? Igen, biztosan rákod van. Nem találod a jogsid? Biztos ellopták és már hitelt is vettek fel a nevedben. Nem találod a kulcsod? Már biztosan kipakolták a lakásod. Lehet, hogy lehetségesnek tűnik az adott pillanatban a feltételezésed, de kár feleslegesen ennyi negatívumot és depressziót behoznod az életedbe. Fejezd be! Légy pozitív.(Olvasd el: Így tudod igazán megszeretni az életedet)

#4 Irreálisak az elvárásaid. A barátnődnek 4-kor fel kellett volna hívnia, de nem tette. Nem szakította meg a megbeszélést miattad. A pasid elfelejtette a 6 és fél éves évfordulóját, hogy először ettetek lasagne-t. Kezded kapizsgálni? Ezek a parazita elvárások, mert mindig csalódott leszel miattuk, mert sosem válnak be és ettől rosszul fogod magad érezni. Ha minimalizálod az elvárásaid, azzal maximalizálod az örömöd!

#5 Mindig a jelre vársz. Elárulok valamit, nem fogod megkapni a nagy jelet. Volt egy haverom aki ott akarta hagyni munkáját a szemét főnökével de nem tette meg, mert a jelre várt, amit nem kapott meg, még most is ott dolgozik és utálja. Nem tudom mi kellett volna, hogy felhívja egy fejvadász cég elnöke és ügyvezetői állást ajánljon neki a Mol-nál? Nem azt mondom, hogy hülye vagy ha hiszel a felsőbb erőkben, de te irányítsd az életed és ne külső tényezők.

#6 Nem vállalsz kockázatot. Ha az életedből ki akarod hozni a maximumot, ahhoz kell, hogy időnként kockáztass. Ha valaki valami kalandosra hív meg, de némi kockázattal jár, akkor vágj bele. Örülni fogsz, hogy megtetted!(Olvasd el: Ismeretlentől való félelem – hogyan győzd le és lépj ki a komfortzónádból)

#7 Másokhoz hasonlítgatod magad és az életed. A hasonlítgatás a boldogság gyilkosa. Két dolog ehhez, egyrészt akármennyire is sikeres vagy vagyonos vagy, mindig lesz valaki nálad is sikeresebb és vagyonosabb. Továbbá, attól, hogy valaki élete tökéletesnek tűnik kívülről még nem lesz az, hisz senki sem tökéletes. Lehet, hogy a mosolygós Facebook posztokon túl állandóan vitatkozik a párjával az akire annyira irigy vagy a tökéletes kapcsolatáért. Sőt, mondok valami vicceset, lehet, hogy ők is ugyanebben a cipőben járnak és elégedetlenek.

#8 Nem tudsz megbocsájtani és felejteni. Tudom, hogy könnyebb mondani mint megcsinálni, főleg ha valaki vérig sértett, de tudnod kell megbocsátanod és elengedned. Minden ilyen szituból vond le a tanulságot és lépj tovább. Ne sajnáld, vagy sajnáltasd magad, mert azzal megragadsz ugyanott, ha fejlődni és haladni akarsz akkor bocsáss meg és sokkal boldogabb életet fogsz élni.(Olvasd el: Így engedd el a viszonzatlan szerelmet)

#9 Saját magad körül forog az életed. Tudom, hogy ez mennyire csábító, de ismételten ezzel csak rosszabbá teszed az életed. Nem kényszerítsd az embereket arra, hogy a te terved kövessék. Azzal, hogy a dolgok kicsit kevésbé rólad és kicsit inkább másokról szólnak, boldogabb és teljesebb ember leszel. nem azt mondom, hogy mások irányítsák az életed, de te se akard másokét.

#10 Negatív emberekkel barátkozol. Ha valakiről tudod, hogy rossz hatással van rád és az életedre, akkor mindenféle bűntudat nélkül szabadulj meg tőle. Nem számít, hogy kicsoda és mennyire közel áll hozzád. Ne engedd senkinek, hogy fájdalmat hozzon az életedbe és lenyomjon téged. Azoknak az embereknek, akik nem tartják tiszteletben az érzéseid, szemétül bánnak veled, nem tudják hol a határ, menniük kell. Egyszerűen csak menniük kell, ennyi!(Olvasd el: Velük jobb ha nem barátkozol)

#11 Valami vagy tökéletes vagy bukás. Semmi sem lehet tökéletes. A siker maga sem tökéletes. Próbálj meg annyi boldogságot átélni és tapasztalatot begyűjteni a siker és kudarc közötti szürke zónában amennyit csak tudsz. Mindig tartsd fejben: Sose engedd a sikert a fejedbe a kudarcot pedig a szívedbe szállni. Minden nap egy új nap, és minden nap egy lépéssel közelebb kerülhetsz a céljaid és egy jobb éned felé.

#12 Igyekszel elrejtőzni a dolgok elől. Nem számít is elbújsz az igazság elől, az attól még igaz marad. Nem tudod ignorálni azt ami közvetlen előtted van és ami még rosszabb, nem fogod a békédet megtalálni azzal, hogy elbújsz a kellemetlen, rossz dolgok elől. Hidd el, sokkal jobban fogod magad érezni ha csak egy kis kockázatot vállalsz kezdetben és szembenézel a kellemetlen dolgokkal, mert maguktól nem fognak eltűnni.
(Olvasd el: Fejlessz magadon, kulcs a sikerhez)

Ha valamitől nagyon félsz, akkor nyugodtan kérj segítséget egy baráttól vagy egy mentortól. De ha csak rejtőzködsz és görgeted magad előtt a problémákat, azzal értékes éveket vesztegetsz el, amik később nagyon fognak hiányozni. Úgyhogy gyere elő a biztonságos vackodból és küzdj meg a félelmeiddel és légy sokkal jobb és boldogabb ember.

(Olvasd el: 20 életmódváltás, amit lépj meg a 20-as éveidben)

Tudd, hogy amikor felhagyunk a rossz szokásokkal és helyettük jókat kezdünk el, akkor az élet automatikusan jobbá és könnyebé válik. Ha ezen dolgok közül valamelyik vagy valamelyikek igazak rád, akkor itt az idő, hogy kezedbe vedd az irányítást és változtass. Az élet csodaszép, csak úgy mint te magad, úgyhogy ideje, hogy a múltaddá váljon ez a 12 dolog amivel rosszabbá teszed az életed.

Tetszett amit olvastál? Lájkolj vagy kövess minket Facebook-on vagy Instagram-on és segítünk abban, hogy önmagad legjobb énjévé válva pillanatok megtaláld a hozzád legjobban illő párt.

Reklámok
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close