A vonzalom 12 törvénye tudományosan elmagyarázva

Minden játéknak megvannak a maga szabályai, ez a szerelem és ismerkedés játékában sincs másképp. Megvannak a szabályai, amit az evolúció, pszichológia és a biológia diktál. Nézzük meg mik ezek, itt van a vonzalom 12 törvénye.

Nem is gondolnánk milyen bonyolult folyamatok eredménye, hogy végül mit mondunk valakinek. Azzal függ össze, hogyan vagyunk biológiailag összedrótozva, illetve a génjeinkkel és az agyunk működésével. Ezzel pedig szorosan összefügg, hogy kihez kezdünk el vonzódni. Ugyanis, azt befolyásolja minden apró ránc, domborulat, forma, mozdulat és az ezáltal kialakult összkép alapján döntünk a már említett bonyolult folyamaton keresztül. Így, egy nagyon összetett folyamat eredménye, hogy ki lesz a számodra megfelelő pár, amit a vonzalom törvényei határoznak meg.

(Olvasd el: Hogyan légy mindig jó randipartner)

A vonzalom 12 törvénye

Itt van neked, egy rövid lista, azokról a befolyásoló tényezőkről, amik meghatározzák, hogy ki lesz számodra az ideális partner, illetve ki az akivel sosem fogsz tudni jól kijönni.

#1 Dögös vagy unalmas? Ha csak az agyunkból indulunk ki, akkor önmagában ha valaki csak “dögös” az nem lesz elég. Ugyanis, az ilyesmi az agyunkat csak rövid ideig köti le.

Az agyunkat sokkal jobban fogják meg az izgalmas, dolgok és személyek az ilyenekkel sokkal könnyebben köteleződik el. Így, akármennyire is dögösen nézel ki, ha képtelen vagy értelmesen elbeszélgetni valakivel, akkor esélyed sem lesz az ismerkedés világában.

#2 A 30 másodperces szabály. Hiába létezik a mondás, “Ne ítélj első látásra!” az emberek mégis ezt teszik, amint belépsz egy helyre már van is egy elképzelésük rólad. Ami azt jelenti, hogy a vonzalom illetve annak az alapja, az első 30 másodpercben kialakul, vagy nem. Ugyanis, az agyunk mintákat keres és az alapján általánosít.

Így pedig, elképesztő gyorsan alakít ki véleményt valakiről akit elsőre meglátunk, ami meglepő módon sokszor helyes is, de nem mindig.

#3 Vörös zászló. Nos, ha szeretnéd felkelteni valakinek a figyelmét, vagy szeretnél sikeresebb lenni az ismerkedésben akárhol is vagy, akkor a piros a színed. A vörös ajkaktól a piros ingig, tulajdonképpen mindegy, de több kutatás is bizonyítja, hogy azokat a nőket, vagy férfiakat akik valami vöröset viselnek, mások vonzóbbnak találnak. Ennek köze van az előző ponthoz, ugyanis az agyunk ezt a színt, romantikával, szenvedéllyel és termékenységgel azonosítja.

#4 Szimmetria. Egy a Mexikói Egyetemen végzett kutatás azt mutatta ki, hogy az emberek nemtől függetlenül, jobban vonzódnak a másikhoz, ha annak szimmetrikus az arca vagy a teste.(Olvasd el: Így szemezz sikeresen)

Ennek az ok egyszerű, az agyunk a szimmetriát, jó génekkel azonosítja. Rossz gének, vagy valamilyen fura mutáció piros jelzés az agyunknak, nem jó partner szerinte. A kutatás azt is kimutatta, hogy a szimmetrikusabb testtel rendelkező férfiak, sikeresebb a csajozásban, mint a kevésbé szimmetrikusak.

#5 A test formája. Amíg a média tele van vékony nőkkel, addig egy kutatás azt mutatta ki, hogy a férfiak még mindig vonzódnak a teltebb formákhoz. Az eredmény azt hozta ki, hogy a férfiak a homokóra formát találják a legvonzóbbnak.

Ezzel szemben a nők a szélesebb felsőtestért bolondulnak meg, egy férfi akinek széles válla van, azt biztosan meg fogják nézni.

#6 Testbeszéd. Számtalan tanulmány eredménye azt mutatja, hogy mind a férfiak, mind a nők, vonzódnak a nyílt testbeszédű emberekhez. Ez azt mutatja, hogy az adott ember elérhető és könnyen megközelíthető, így a másik fél könnyebben oldódik fel a társaságában és könnyebben közelíti meg.

(Olvasd el: 13 pajkos módszer ami azonnal kijuttat friendzone-ból)

Ha nem takarod el a felsőtested a karjaiddal, azzal nyitottnak fogsz tűnni, illetve ha látszik a nyakad, vagy csak megsimítod, attól pedig jobban fognak hozzád szexuálisan vonzódni. Ha sikeresen akarsz ismerkedni, akkor ne kulcsold össze a kezed a felsőtested előtt, látszanak a kézfejeid, mert ettől könnyebben megközelíthetőnek fogsz tűnni.

#7 Arcszerkezet. Az arcszerkezetünket igazából a bennünk lezajló folyamatok alakítják, ezt több kutatás is alátámasztotta már. Az ösztrogén, szintje határozza meg egy nőnek, hogy milyen csontos lesz az arca, az álla és az arccsontja.

Amíg, a tesztoszteron erős hatással van a férfi arcára, erősebb lesz tőle az állkapocs vonala, az arc alsó része és a homlok hátsó része. Az agyunk ezt azonnal felismeri és vonzónak fogja találni, mert erős a nemiségük.

#8 Szaglás és illatok. Egy vizsgálat azt mutatta ki, hogy egy adott hónap bizonyos szakaszaiban, a férfiak jobban vonzódnak ugyanahhoz a nőhöz, aminek a hormonok szintjéhez lehet köze. Sőt, a szimmetrikusabb férfiakat jobb illatúnak találták a hölgyek. Plusz, azok a nők akik épp menstruáltak, erősebben érezték az illatokat.

Egy másik vizsgálat pedig azt mutatta ki, hogy a hasonló génállománnyal rendelkező nők és férfiak kellemesebbnek találták egymás illatát. Érdekesség, hogy sokszor ugyanezek a vizsgált alanyok, nem érezték semmilyen más illatot, ha vonzalom alakult ki.

#9 Tökéletes hangszín. A hangunk is nagyon fontos szerepet tölt be a vonzalomban. A férfiak magasabb, csilingelő hangú nőket vonzóbbnak találják. A férfiak mélyebb hanggal pedig ellenállhatatlanok a nőknek. Ennek ismét a hormonokhoz lehet, köze főleg, hogy a hangunk együtt változik velünk.

#10 A szingliség dögösebbé tesz. Amíg a forma, szerkezet, illat, hang fontos szerepet játszik a vonzalom kialakulásában, addig van egy nagyon fontos tényező, ami mindent felül tud írni. Ez nem más, mint az elérhetőség. Ez nem csak a randizás világában igaz, hanem az üzletben és a társadalmi életben is.

Amikor az elérhetőségről van szó, akkor semmi mást nem kell tenni, mint kimutatni. Meg kell mutatnod, hogy hajlandó vagy kapcsolatot létesíteni. Ebben a mosoly és a humor sokat tud segíteni. Ettől szabadnak és elérhetőnek fogsz, fizikailag, szellemileg és intellektuálisan is.(Olvasd el: Hogyan beszélgess sikeresen a másik nemmel)

#11 Az igaz szerelem háttere. Amíg a romantikus, igaz szerelem az egyik legerősebb és legtartósabb kapcsolat az emberek között, addig ennek a pontos megértése, még mindig nagy kihívás a tudományos világ számára. Persze, azért vannak tanulmányok, amik próbálják ezt megfejteni. Egy kutatásban például, az agyi aktivitást vizsgálták és azt kapták eredményül, hogy amikor valaki szerelmes, akkor az érzelmi része az agyának az aktívabb a szexuális területekkel szemben, ami azt támasztja alá, hogy a szerelem, nem csak fizikai vonzalmon alapul.

Egy másik kutatás pedig azt hozta eredményül, hogy az emberek egy hosszútávú kapcsolatnál ezeket a jellemzőket keresik: fizikai vonzalom, társadalmi helyzet, egészség, ambíció és hűség. A legvonzóbb jellemzők a, fizikai megjelenés, családi elkötelezettség, hűség, jómód voltak, amik mind a biológiai biztonságra és a túlélésre emlékeztetik az agyat.

#12 Kulcs a tartós kapcsolathoz. A vonzalom egyik fontos alapszabálya, hogy a szimpátia, szimpátiát szül. Egy kutatás kimutatta, hogy a szeretethez köthető gének, sokkal aktívabban működnek, amikor hasonló génekkel találkoznak.

Ez az oka, hogy a házaspárok hasonlítanak egymásra. Sőt, ugyanez a vizsgálat szerint, a gének 34%-os szerepet játszanak abban, hogy kivel ismerkedünk és barátkozunk. Vagyis minél jobban hasonlít a génállományotok a partnereddel, annál nagyobb az esélye a boldog, kiegyensúlyozott házasságnak.

A számtalan változás közben ami végbement a társadalomban, az életvitelükbe és minden másban az elmúlt évszázadok során, egy törvény ugyanaz maradt, a vonzalom törvénye. Végül is mi csak emberek vagyunk és azok is maradtunk, minden technikai fejlődés ellenére, akik kellemes társaságot, stabil életet és biztonságot szeretnének, no meg szaporodni.

Úgy minden máz mögött, vagyon, társadalmi rang és egyebek, ott vannak a vonzalom alapvető szabályai amik erősen befolyásolják, azt, hogy kihez kezdünk el vonzódni.

(Olvasd el: Jó Tinder profil: a sikeres profil 12 szabálya)

A vonzalom 12 törvénye és annak ismeret komoly segítséget tud nyújtani abban, hogy a megfelelő partnert találja meg magának az ember, mert ahhoz nem elég a kémia és a jó szex. A vonzalom sokkal többről szól, mint ami a szemünk előtt van. Az igazság az, hogy kivel fogod könnyedén megtalálni a közös hangot, az már ezelőtt determinálva lett, mielőtt megszülettél volna!

Tetszett amit olvastál? Lájkolj vagy kövess minket Facebook-on vagy Instagram-on és segítünk abban, hogy önmagad legjobb énjévé válva pillanatok megtaláld a hozzád legjobban illő párt.

 

 

 

 

Reklámok
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close