17 jel, hogy a párod talonba tett

Érezted már úgy, hogy egyfajta párkapcsolati börtönben vagy? Használd fel ezeket a tippeket és derítsd ki, talonba tettek-e.

A randizás világában nagyon sok újfajta fogalom jelenik, hogy különböző jelenségeket le tudjunk írni. Igazándiból nincs is magyar megfelelője ennek a szónak, hogy “benching” de talán a talonba tevés van hozzá a legközelebb. Mivel arról szól, hogy a párod úgy el van veled, de nem fogtad meg igazán, szakítani azonban nem akar, így betesz a talán dobozba, de közben elkezd nézelődni, erre talán a talonba tétel a legjobb magyar megfelelő.

(Olvasd el: 13 pajkos módszer ami azonnal kijuttat friendzone-ból)

Sokkal gyakrabban fordul ez elő, mint gondolnád és bizony mi magunk is tettünk már talonba nagy eséllyel valakit, vagy minket tett oda valaki. Azonban mi is pontosan az a talonba tevés, és honnan tudod, hogy ez történik veled? Ennek a megoldására itt van most 17 jel, hogy a párod talonba tett.

Mi az a talonba tétel?

A talonba tétel egyfajta börtön, ahova addig tesz be a párod, amíg eldönti, hogy akar-e tőled többet vagy sem. Gondolj a sportokra, ott ha valakit talonba tesznek akkor nem játszik de ott van a kispadon és bármikor játékba helyezhető,amikor szükség van rá, így azt is lehet mondani, hogy kispadra küldtek.

Tulajdonképpen a randizás világában is ugyanez történik. Nem vagy játékban, de ott vagy tartalékban arra az esetre, ha kifutna a többi opcióból, vagy gy döntene, hogy mégiscsak kellesz neki.

Ilyenkor az a cél, hogy te ne veszítsd el az erdeklődésed, de nagy erőfeszítést, befektetést sem tesz a megtartásodba, Ami pedig nagyon fontos, ebben az állapotban a párod nincs elköteleződve feléd, vagyis tulajdonképpen mást keres, de csak a vésztartalék vagy.

(Olvasd el: Viszonzatlan szerelem: 22 módja a továbblépésnek amikor nem viszonozza az érzéseid)

A gyakori előfordulási helye ennek a kezelésnek, a különböző online ismerkedős oldalak, a Facebook, vagy a csetelés, ugyanis itt a legkönnyebb ezt megtenni. Azzal, hogy sok opciója van amiből választani tud, felturbózza az egóját, és ha valaki ezt megelégelné és lelépne, akkor pedig ott van a tartalék.

Honnan tudhatod, hogy talonba tettek?

Szeretnéd megúszni, a talonba tételt, vagy kitörni belőle? Nos itt van 17 jele, hogy csapdába estél anélkül, hogy észrevetted volna.

#1 Hol forrók, hol hidegek. Rendben megy a csetelés a flörtölés, majd hirtelen eltűnik, vagy csak ritkán válaszol, vagy rá nem jellemző dolgokat mond. Aztán egy kis idő elteltével, újra itt van viccesen és flörtölve. Ennek az intenzitása és hosszúsága attól függ épp mennyire kedvel téged.

#2 Minimális energiát tesz bele. Néha úgy érzed, hogy csak te fektetsz a kapcsolatba, míg ő szinte semmit sem csinál kettőtökért.(Olvasd el: 16 ok, hogy miért nem becsülnek meg)

Az emberek általában azzal foglalkoznak ami fontos nekik, így ha nem tesz energiát a kapcsolatba annak oka van.

#3 Csak szavak, semmi esemény. Egy idő után azt veszed észre, hogy egy csomó olyan apró kis ígéretet tett amiből aztán nem lett semmi. Azt ígérte lóg veled a hétvégén, hogy este majd rád ír, hogy reggel felhív, vagy elmentek majd arra a filmre. Azonban, a hívás és üzenet elmaradt a többiből meg az utolsó pillanatban kihátrált mindig, aztán egy hétig nem hallottál felőle.

#4 Nem jutsz előrébb. Az üzeneteid megválaszolatlanok maradnak, vagy látod, hogy olvasta de nem ír vissza, vagy látod, hogy aktív cseten de nem reagál. Ilyenkor nem történt vele semmi, nem halt meg, a telefonja sem merült le, nem raboltál el stb, egyszerűen csak ignorál téged.

#5 Nem ír rád. Látod, hogy online van de mégsem ír rád sosem. Posztol, hozzászól, aktív és ezt te mind látod de neked mégsem ír semmit.

Ha az a helyzet áll fent, akkor nagy eséllyel amikor látod, hogy online Facebook-on vagy Whatsupp-on akkor nagy eséllyel az egyik másik “opcióval” csetel éppen.

#6 A szokásos kifogások. Amikor hosszú ideje nem hallottál már felőlük, akkor előjönnek a szokásos kifogással, vagyis, hogy “Nagyon elfoglaltak voltak, nem volt idejük válaszolni!” vagy a még rosszabb “Elfelejtettek visszaírni, vagy nem látták, hogy írtál!” Gondolj csak bele, amikor te használtad ezeket a kifogásokat, azok mekkora arányban voltak teljesen úgy?

(Olvasd el: 12 dolog amivel rosszabbá teszed az életed)

Nézd a tényeket – senki sem annyira elfoglalt, hacsak nem dolgozik napi 19 órát, vagy éppen úton van ahol nincs net, vagy egy szupersztár. De akkor is ha valaki írni akar neked, akkor meg fogja oldani. Hidd el én rengeteg dolgozom, de aki fontos annak mindig megtalálom az időt, hogy visszaírjak lehetőleg még aznap.

#7 Mindig tudják mikor írjanak. Kezd eleged lenni az egészből, úgy vagy vele, hogy feladod és nem érdekel már az egész. Aztán hirtelen pont ekkor kapsz egy flörtölő üzenetet, vagy valami vicces gif-et küld és bumm, már nem is akarsz kiszállni. Remek módja ez annak, hogy elterelje a figyelmed arról, hogy kiszállj és felismerd többet érdemelsz.

Ha ez gyakran történik meg veled, akkor lépj tovább és keress valakit aki nem szar le és megéri, hogy energiát fektess bele.

#8 Teszteld le! Ha nem vagy benne biztos, hogy talonban vagy téve, akkor tedd ezt! Írj neki most azonnal egy üzenetet, hogy menjetek el meginni egy kávét, amikor szabad a héten.

Ha visszaír, hogy “Persze, miért ne! Mikor érsz rá?” akkor nincs miért aggódnod. De ha bizonytalan választ kapsz, vagy valami nem meghatározott jövőbeli időpontra tolja el a dolgot, akkor nagy eséllyel a kispadon ülsz éppen.

#9 Eltűnt a kémia. Ahogy múlik az idő, azt veszed észre, hogy egyre kevésbé és kevésbé flörtöltök. Úgy érzed barátként kezel, de mégis kapcsolatban maradt veled. Ezt azért teszik, mert szeretnének távolságot tartani, ha esetleg dobnának, de annyira meg a közelben tartani, hogy ott legyél, ha mégis kellenél.

#10 Manipulálnak. Remekül bánnak a szavakkal és mindig előállnak a tökéletes kifogással. Mindig van valami kényelmes kifogások, hogy miért tettek valamit, vagy hogy miért bántottak meg. Ne hagyd magad manipulálni, az egész csak arról szól, hogy ne fedezd fel az igazi helyzetedet.

(Olvasd el: 17 romboló barát akikkel jobb megszakítani a kapcsolatot)

#11 Ki tud rólad? Egyik barátja sem tud igazán a létezésedről és amikor ezt szóvá teszed, nem kapkodják el, hogy bemutassanak. Ha a barátjai nem úgy tudják, hogy ti kapcsolatban vagytok, vagy bármi komolyabb lenne köztetek, akkor nagy eséllyel talonban vagy.

#12 Úgy tesz, mintha minden rendben lenne. Hosszú idő után semmi válasz, majd hirtelen megjelenik és úgy folytatja, mintha mi sem történt volna.

Onnan folytatja, ahol abbahagyta, mert arra számít, hogy te ott ültél és vártál rá. Néha igyekeznek nem is észrevenni, hogy egyáltalán eltűntek.

#13 Már nem is látod őt igazándiból. Azt kezded el észrevenni, hogy személyesen már nem is találkoztok. Valahányszor megbeszéltek egy randit izgatottnak tűnik, de ahogy közeledik, elkezd kihátrálni, vagy lemondja az utolsó pillanatban.

A kettőtök közötti kommunikáció a Facebook-ra és a telefonra korlátozódik, mert így nem kell elköteleződnie.

#14 Nem számítasz sokra tőle. Kezd minden reményed szerte foszlani, mert újra és újra felültet téged. Elérte nálad azt a pontot, hogy már nem is akarsz vele randizni, mert úgyis le fogja mondani, nem adsz már arra amit mond.

#15 Kezdesz beleőrülni. Azt érezteti veled, hogy nyomulós és fura vagy csak azért mert elmondod az érzéseid és tiszteletet vársz el? Úgy érzed kezdesz megőrülni, mert nem látják mi is a probléma? Hagy őket a fenébe, az aki nem tiszteli az érzéseid és csak játszik veled, nem érdemel meg téged.

#16 Online játszadozás. Amikor online van lájkolja a posztjaid, de nem ír rád. Ez eléggé fura és összezavaró tud lenni, de ezt is csak azért teszi, mert így megint csak nem kell elköteleződnie, de mégis képben marad nálad. Úgy van jelen az életedben, hogy nincs köztetek kommunikáció. Zseniális nem?

#17 Feladod a harcot. Elkezdesz kifogásokat gyártani neki, és okokat keresni, hogy miért teszi amit tesz. Azonban ne az alapján ítélj meg valamit amit mutat neked, hanem lásd a teljes 100%-os képet és az alapján ítélkezz. Minél inkább megbocsátod a gyengeségeit, annál inkább vesztegeted az időd.

(Olvasd el: A vonzalom 12 törvénye tudományosan elmagyarázva)

Azt felfedezni, hogy talonba tettek, viszonylag könnyű, azonban tudni, hogy mikor kell kiszállni elég nehéz. Ha azt érzed, hogy valaki kispadra ültetett, akkor vedd vissza az irányítást. Állj ki magadért és hagy ott őt, vesztegesse más idejét. Többet érdemelsz ennél!

Tetszett amit olvastál? Lájkolj vagy kövess minket Facebook-on vagy Instagram-on és segítünk abban, hogy önmagad legjobb énjévé válva pillanatok megtaláld a hozzád legjobban illő párt.

 

 

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close